El Consell reforça amb huit sanitaris a Almassora per a millorar l’atenció primària

La Conselleria de Sanitat reforçarà els centres de salut d’Almassora amb cinc places d’infermeria, una de medicina de família, una de fisioteràpia i una de tècnic en cures auxiliars d’infermeria, segons ha traslladat la coordinadora mèdica de la localitat, Gema Monforte, a l’alcaldessa, Merche Galí, i al regidor de l’àrea, Sergio Gómez. La reunió ha tingut lloc després que el gabinet autonòmic haja anunciat un increment del personal d’atenció primària en el municipi que permetrà reduir la ràtio de 1.700 pacients per metge a 1.400.

Tal com ha traslladat Monforte a la primera edil, el seu departament reestructurarà en breu al personal entre el centre de salut antic i el centre integrat de Pius XII per a millorar l’atenció al conjunt de la població i reduir les llistes d’espera. La responsable de la coordinació mèdica ha assenyalat que les primeres incorporacions seran les d’infermeria que, previsiblement, es produiran al començament de maig.

L’arribada d’aquest reforç, ha destacat, permetrà que cada metge de família compte amb el suport d’un infermer en la seua consulta, que era un dels majors dèficits de personal, segons la pròpia coordinadora. Així, en el cas del centre de salut del carrer Sant Pere passarà a haver-hi huit metges i huit infermers, mentre que en Pius XII seran cinc especialistes en infermeria per a cinc doctors, segons la distribució de població en cadascun dels dos departaments.

Aquest fet suposarà també un increment de l’atenció en el centre integrat de Pius XII amb la cobertura d’una plaça de fisioterapeuta, que portarà aparellada la dotació d’un tècnic en cures auxiliars d’infermeria “per a reforçar també aquest servei i, en general, l’atenció”, segons la coordinadora. Per part seua, l’alcaldessa ha agraït un increment del personal “que mai hem deixat de reivindicar per a millorar un servei públic de tal importància com és la sanitat”.

Monforte ha incidit en què el seu equip està “molt content” que el departament de Salut haja satisfet les peticions traslladades des de la pròpia plantilla i també l’Ajuntament d’Almassora per a incrementar el nombre de treballadors. Tal com ha abundat, “la pandèmia ha servit per a veure els dèficits que hi havia en atenció primària i els principals estaven en personal perquè érem pocs metges i pocs infermers per a les necessitats de la població”.

“Vist això, des de Conselleria s’ha decidit crear una sèrie de places tenint en compte com estava distribuïda la població amb l’objectiu que cada metge disminuïsca la quantitat de pacients que ha d’atendre, de manera que disminuïsca també la llista d’espera i augmente el temps d’atenció a cada persona”, segons aquesta part.

Informació i Foto: Ajuntament Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: