El Consell posa en marxa l’APP de la Ruta 99

El Consell ha posat en marxa l’APP de la Ruta 99, un nou recurs disponible dins d’aquesta iniciativa de la Generalitat que reactiva el turisme dels municipis més petits de la Comunitat Valenciana.

La Ruta 99 de la Generalitat ofereix més d´un centenar de propostes, entre rutes senderistes i llocs d´interès patrimonial, que estan dinamitzant l´activitat turística i cultural de les localitats de menys de 100 habitants.

Des de Famorca, a la comarca del Comtat d’Alacant, fins a Herbers, als Ports de Castelló, la Ruta 99, desenvolupada per l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), ha suposat en aquests darrers mesos un al·licient per al turisme d’aquests 24 pobles , que cada cap de setmana han aconseguit duplicar els visitants.

Segons la directora general d’AVANT, Jeannette Segarra, la Ruta 99, dins de les polítiques de la Generalitat per lluitar contra la despoblació, “ens permet visibilitzar tot el patrimoni natural i històric de les nostres poblacions més petites i reactivar l’economia en aquests territoris “.

Segarra ha destacat que “l’èxit que ens traslladen els alcaldes i les alcaldesses ens ha fet fer el següent pas i crear una nova aplicació web que permeti al turista tenir a l’abast de la seva mà tot el que necessita per visitar els municipis sense perdre’s detall” .

Així, la Ruta 99 ofereix, des d’aquest mes de maig, l’Acreditació virtual de la Ruta 99, una aplicació que, mitjançant la geolocalització, permet acreditar virtualment les visites a aquestes localitats i fomenta la interactivitat entre els usuaris, generant un fòrum obert a compartir les vostres experiències, opinions i recomanacions amb altres persones usuàries.

Fins ara, les visites s’han realitzat amb una acreditació física que se segellava a cada localitat. Amb la intenció de fomentar que els visitants passin més temps al municipi i coneguin altres racons, del centenar de propostes que inclou la Ruta, la nova aplicació electrònica proposa tres punts geolocalitzats a cada municipi, que s’han de visitar per poder registrar la seva estada, així com un mapa interactiu per poder-se moure pel territori.

Aquesta acreditació virtual de la Ruta 99 inclou així mateix una agenda d’esdeveniments rellevants en aquestes poblacions. En aquest sentit, la directora d’AVANT ha afegit que la Ruta 99 s’ha convertit també en “una eina de dinamització de l’oferta cultural d’aquestes localitats” i un esperó perquè els Ajuntaments promoguin activitats conjuntes. Segarra ha recordat la col·laboració amb l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) per a la creació del programa ‘Confluencias’ que està acostant el treball de la creació contemporània a aquestes localitats. Es tracta de peces creades específicament per a aquests territoris i que ja es poden visitar a les comarques de Castelló.

L’APP de la Ruta 99 funciona a través dels dispositius mòbils sense necessitat de descarregar-la, simplement a través d’un registre personalitzat, segons els gustos i interessos dels usuaris i usuàries, al següent enllaç consultar aquí

Turisme sostenible

De nord a sud de la Comunitat, la Ruta 99 és una mena de ‘Camí de Sant Jaume’ a la valenciana que fa parada en aquelles localitats més afectades per la despoblació: Herbés, Palanques, Vallibona, Villores, Castell de Cabres, Higueras, Matet , Pavies, Sacañet, Espadilla, Font la Reina, Fonts d’Ayódar, Torralba del Pinar, Torrexiva, Vallat, Villamalur i Villanueva de Viver, a Castelló; Pobla de Sant Miquel, Sempere i Carrícola, a València; Benillup, Benimassot, Famorca i Tollos, a Alacant.

La directora d’AVANT ha explicat que la Ruta 99, unida a altres actuacions com la xarxa de Punts Nets AVANT que promou el turisme d’autocaravanes i per a la qual aquest any s’ha previst una inversió de 815.700 euros, constitueix “una aposta per redescobrir el nostre territori i oferir noves oportunitats per al desenvolupament d’un turisme sostenible a aquestes poblacions”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: