El Consell paga 21.677 factures per un import de 382,7 milions al desembre a través del FLA

El Consell abonarà demà un total de 21.677 factures per import de 382,7 milions d’euros a través del Fons de Liquidesa Autonòmic extraordinari de desembre, que està integrat al Fons de Finançament a les comunitats autònomes i que ha permès a la Tresoreria de la Generalitat fer front al pagament a proveïdors i creditors pendents.

El secretari autonòmic d’Hisenda, Francesc Gamero, ha insistit que “si bé és cert que l’arribada del FLA ens permet saldar els nostres compromisos de pagament amb proveïdors, no deixa de ser un instrument de respiració assistida a què no hauríem de haver de recórrer si obtinguéssim els recursos que ens corresponen del sistema de finançament autonòmic”. “Volem poder pagar les nostres empreses sense haver d’endeutar-nos perquè els serveis que presten són serveis fonamentals per al manteniment de l’Estat del Benestar”.

En aquest sentit, ha reivindicat la posada en marxa d’un nou sistema de finançament autonòmic “clar, senzill i transparent, que resolgui la inequitat actual i la insuficiència de recursos i no obligui la Comunitat Valenciana a utilitzar per sistema el FLA per poder fer davant del manteniment de l’Estat del Benestar, ja que està pensat per ser un instrument puntual a què recórrer en cas d’absència de finançament i no com a via d’obtenció sistemàtica de recursos per compensar el infrafinançament”.

“No té sentit que injectem liquiditat al nostre teixit productiu a través d’un instrument que augmenta el nostre deute perquè és una de les autonomies més perjudicades per l’actual sistema de finançament”, ha denunciat el secretari autonòmic.

El pes de la factura sanitària

Si s’atenen al detall de les factures abonades, els pagaments de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública concentren el 78% de totalitat de les factures (16.912 factures) i el 66,68% de l’import que ha rebut la Comunitat Valenciana del FLA . En concret, s’hi destinaran 255,2 milions d’un total de 382,7 milions abonats a factures sanitàries corresponents a despeses de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

“Com a reflex de la prioritat que el Consell concedeix a la lluita contra la pandèmia, la despesa sanitària concentra el 78% de les factures i el 66,68% de la quantia total que abonarem”, ha assenyalat el secretari autonòmic d’Hisenda , Francesc Gamero.

Als pagaments del FLA s’han inclòs també 2.217 factures per import de 3,6 milions de l’àmbit educatiu; 772 factures per import de 2,47 milions en matèria d’igualtat i polítiques inclusives; 233 factures per import de 20 milions en matèria de vivenda; 274 factures per un import de 9,9 milions relacionades amb l’agricultura i el medi ambient; i 375 factures per un import de 14,67 milions de l’àrea de justícia, entre d’altres.

“En els pagaments hem prioritzat el manteniment dels serveis públics fonamentals de les valencianes i els valencians. Aquesta ha estat i aquesta segueix sent la nostra prioritat. Tenim molt present l’evolució de la pandèmia, però no podem oblidar altres partides claus per al dia a dia”, ha subratllat Francesc Gamero.

El secretari autonòmic ha recordat que des d’agost del 2020 el Consell ha aconseguit mantenir la seva taxa de Pagament a Proveïdors, el conegut com a PMP, per sota dels 30 dies que estableix el límit legal. “Treballem amb afany per pagar en temps i forma als nostres proveïdors”, ha insistit Gamero, que ha recordat que el PMP del setembre va assolir la xifra històrica de 19,40 dies, el més baix registrat de la sèrie històrica.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: