El Consell negocia amb el Govern l’eliminació de la taxa a regants del Tajo Segura pel manteniment de la infraestructura

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que s’estan fent gestions amb el Govern central per eliminar la taxa que els regants de l’Tajo Segura paguen a les confederacions hidrogràfiques pel manteniment de la infraestructura.

Així ho ha comunicat al president de Regs de Llevant, Javier Berenguer, en la reunió celebrada aquest dilluns al Palau de la Generalitat, en què han coincidit en la necessitat de suprimir el ‘cop de taxa’ que suposa un cost anual de 2,5 milions d’euros a aquesta comunitat de regants, amb independència de l’arribada d’aigua.

Ximo Puig també ha reiterat la posició de Consell de continuar reivindicant el transvasament Tajo-Segura, assegurant que no es renunciarà als volums d’aigua necessaris de el transvasament.

A el mateix temps ha destacat la necessitat que s’executin les inversions previstes, així com d’harmonitzar per garantir els recursos hídrics a la província d’Alacant, “a preus raonables”, davant de qualsevol modificació de l’transvasament.

Finalment, el president s’ha compromès a mantenir obertes les vies d’interlocució amb regants i agricultors en l’objectiu comú d’aconseguir “aigua per sempre” per a la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: