El consell nacional de transparència avala l’aposta de la Diputació de Castelló en transparència

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

El Consell Nacional de Transparència i Bon Govern avala l’aposta estratègica de la Diputació de Castelló en Transparència per ser més útil als ciutadans de la província. El president del Govern Provincial, Javier Moliner, ha presentat avui al costat del representant del Consell i subdirector general de Transparència i Bon Govern, Javier Amorós, el segon volum de la Guia de la Transparència que se centra en l’Decrecho d’Accés a la Informació Pública municipal.

Moliner ha explicat que “es tracta del segon volum d’una eina que ja ha demostrat la seva utilitat per ajudar les administracions públiques de la província a ser més útils i eficients. La confiança entre Administració i societat només pot funcionar si som capaços de rendir comptes al ciutadà sobre cada euro del nostre pressupost, donar exemple amb l’honestedat de càrrecs públics i compartir de manera més fàcil tota aquella informació que pugui ser útil per als nostres veïns “.

En aquest sentit, el president ha assenyalat que “és un orgull que el Consell Nacional de la Transparència avali l’aposta d’aquesta casa per ser cada dia més útil a la ciutadania”.

El subdirector general de Transparència i Bon Govern, Javier Amorós, ha posat en valor aquest nou pas de la Diputació de Castelló “amb una guia que vetlla per la implantació de la transparència en els ajuntaments a l’hora d’atendre les peticions dels ciutadans, quan no troben el que busquen al Portal de la Transparència. És fonamental aquest treball que està fent la Diputació perquè aquesta guia que avui presentem és un instrument molt valuós per avançar en la cultura de la transparència, clau per generar en el ciutadà confiança i afecció per l’Administració “.

Cal assenyalar que la publicació de la Diputació es produeix després d’aconseguir, coincidint amb la publicació del primer volum, que pràcticament tots els ajuntaments de la província compten ja amb Portal de la Transparència.

Fer de Castelló una província 100% transparent

Fruit de l’esforç de la Diputació per aplicar la transparència al funcionament diari de l’Administració, avui gairebé tots els municipis de menys de 20.000 habitants, 123 dels 127 (els quatre restants tenen les seves pròpies eines) ja ofereixen gràcies a la Diputació, el millor servei públic als seus veïns a través dels portals de transparència.

En aquest sentit, el president Moliner ha explicat que “treballem de la mà del Govern i de la Generalitat perquè els portals de transparència arribin a tots els municipis de la província, especialment als que més necessiten d’aquesta assistència per ser pobles petits i amb menys recursos administratius, tècnics i econòmics. A més, centenars de tècnics i polítics municipals han tingut l’oportunitat de formar-se en la matèria gràcies a les jornades de formació que hem dut a terme en l’últim any per tota la geografia provincial. Però no ens conformem, volem seguir treballant per una administració més útil i aquesta guia és un bon exemple d’això “.

La Transparència, clau del Govern de Moliner

La transparència és una de les claus estratègiques del Govern Provincial de Javier Moliner, i és per això que des de fa sis anys la Diputació de Castelló ha incorporat al seu funcionament diari fites importants per a l’accessibilitat de la informació per al ciutadà de la província.

“Treballem en l’obertura permanent de nous canals de diàleg amb el ciutadà. Ho vam fer amb la creació del Portal de Transparència, un servei públic, però també un bon motiu per a exigir-nos més com a servidors públics. Perquè entenem la transparència com a part de l’ADN del bon Govern, i no com una cosa que està de moda, invertir en transparència és aportar més valor a la societat i millorar la qualitat democràtica dels ciutadans “.

En aquest sentit, la Diputació de Castelló ha estat pionera en la celebració dels Cims d’Alcaldes, els Debats sobre l’Estat de la Província, la retransmissió de Plens i licitacions de contractes en línia, en l’obertura de canals de diàleg i consens amb els ciutadans i els grups polítics, en definir polítiques de bon govern o en fer públics els sous i les agendes dels polítics que representen la institució.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: