El Consell mostra la “voluntat ferma” que es garanteixi “aigua per sempre i a un preu raonable” per a la Comunitat Valenciana

El director general de Relacions Institucionals i amb les comunitats autònomes de la Generalitat, Jorge Alarte, s’ha reunit aquest dimecres amb el secretari d’estat de Medi Ambient del Govern d’Espanya, Hugo Morán, a qui ha informat de les al·legacions que la Generalitat ha presentat als plans de conca del Tajo, el Segura i el Xúquer.

Alarte ha assenyalat que li ha traslladat la “voluntat ferma” de la Generalitat, juntament amb els regants de les tres províncies, que “es garanteixi aigua per sempre” i “a un preu raonable”, la mateixa quantitat que la que s’aporta actualment.

El director general de Relacions Institucionals i amb les comunitats autònomes, que ha mostrat, així mateix, la “bona predisposició” del Consell al “diàleg”, ha insistit en el caràcter “irrenunciable” del transvasament Tajo-Segura amb els mateixos cabals que a la actualitat. “Cap aquí estan encaminades moltes de les nostres al·legacions”, ha subratllat.

Paral·lelament, també ha compartit amb el secretari d’Estat la necessitat de desenvolupar tant les tecnologies de dessalació i depuració d’aigua com altres obres vinculades a l’aprofitament hídric a la comarca del Baix Segura.

“És important lluitar contra les grans allaus d’aigua, especialment de la zona del Baix Segura i executar les inversions del Pla Vega Renhace i també de l’Estat”, ha afegit, Jorge Alarte, que s’ha referit a més a la importància del manteniment i conservació d’ecosistemes tan valuosos com el de l’Albufera.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: