El Consell ja ha executat el 70% de les obres de reconstrucció dels danys causats per la DANA en les infraestructures agràries del Baix Segura

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ja ha executat al voltant de l’70% de les obres previstes per reconstruir els greus danys causats en les infraestructures agràries de la comarca del Baix Segura per la DANA que va assotar la Comunitat Valenciana en setembre de 2019.

Així ha pogut constatar el secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, el qual, acompanyat pel director general d’Agricultura, Roger Llanes, ha realitzat una visita a la zona per inspeccionar sobre el terreny l’evolució dels treballs que s’estan duent a terme en un total de 18 municipis de la província d’Alacant.

“Les obres avancen a molt bon ritme -ha destacat Rodríguez Mulero-, fins i tot millor de què podria esperar si tenim en compte en aturada forçós que han patit com a conseqüència de el període de confinament motivat per COVID-19”.

Efectivament, de l’total dels 10,5 milions d’euros pressupostats per a la reconstrucció de les infraestructures hidràuliques de la zona que van resultar destruïdes pel temporal ja s’han desemborsat més de 6 per poder escometre els treballs previstos.

El nivell de devastació provocat per la DANA va ser especialment virulent a l’esmentada comarca, fins al punt que estructures com la sèquia de Alquibla, a Oriola, o la bassa de reg de Beniferri, han precisat d’obres de gran envergadura per a la seva recuperació i posada de nou en funcionament.

En aquest sentit, el director general d’Agricultura ha apuntat que “el veritablement substantiu és que gràcies a l’esplèndida tasca que està efectuant Tragsa els agricultors podran regar a temps i tirar endavant les seves collites que és, en definitiva, del que es tracta “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: