El Consell injecta 40 milions d’euros el 2022 als municipis a través del Fons de Cooperació Municipal

La Generalitat ha injectat, des de la posada en marxa del Fons de Cooperació Municipal el 2016, 240 milions d’euros als ajuntaments de la Comunitat Valenciana perquè puguin invertir aquests recursos econòmics en les necessitats dels seus municipis, segons ha destacat el director general de Administració Local, Antoni Such.

Such ha realitzat aquestes declaracions coincidint amb la publicació, aquest dijous, al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) de la resolució per les quals s’assignen els recursos del Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana corresponents a l’exercici pressupostari de 2022, en què es repartiran als ajuntaments quantitats per un import global de 40 milions d’euros.

Dins d’aquesta línia d’actuació, el director general d’Administració Local ha destacat que aquests ajuts “aporten liquiditat financera als ajuntaments, i s’assignen de manera objectiva i incondicionada, ja que poden ser invertits pels municipis en les necessitats que considerin sense necessitat de justificar-ne la utilització”.

Such ha agraït en aquest sentit la “col·laboració desinteressada” de les diputacions de València i Castelló, que, com ha recordat, “aporten les mateixes quantitats que la Generalitat, de manera que els municipis veuen duplicats els recursos”, i ha lamentat que la Diputació d’Alacant no hi participi, “discriminant d’una manera molt important els municipis de la seva província”.

Caràcter incondicionat

El Fons de Cooperació Municipal té caràcter incondicionat, per la qual cosa els ajuntaments podran destinar les transferències de capital assignades a finançar globalment les activitats i els serveis que els corresponguin en virtut de les competències que hagin assumit segons la legislació vigent.

Aquests fons són compatibles amb la percepció de les aportacions de les línies específiques del Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra el despoblament dels municipis de la Comunitat Valenciana i amb el Fons de Cooperació Municipal per als municipis turístics de la Comunitat Valenciana.

Criteris de distribució

Els criteris de distribució s’han basat en una quantitat fixa per cadascun dels municipis (10.000 euros) i entitats locals menors i una quantitat variable en funció de la població que figura a l’últim padró municipal aprovat.

L’objectiu d’aquesta via de finançament de les administracions locals, regulada per la Llei 5/2001 de novembre de la Generalitat del Fons de Cooperació Municipal dels Municipis i Entitats Locals Menors de la Comunitat Valenciana, “és consolidar un sistema de finançament estable i progressiu per als municipis de la Comunitat”

La Generalitat transferirà el 50 % dels imports assignats a cada municipi i entitat local menor durant el primer semestre del 2022, i la quantitat restant, durant el semestre final d’aquest any.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: