El Consell incrementa fins a 20 milions d’euros la convocatòria de les ajudes a jóvens agricultors del 2017

Informació i Foto: http://www.gva.es

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha convocat les ajudes a la primera instal·lació de jóvens agricultors de l’any 2017, que s’han incrementat fins a 20 milions d’euros.

Es tracta d’una mesura orientada a facilitar a les persones d’entre 18 i 40 anys d’edat la seua instal·lació com a professionals en explotacions agràries viables, sostenibles i competitives, així com el rejoveniment i la millora del nivell de formació dels seus titulars.

Els agricultors sol·licitants hauran de tindre la formació adequada i presentar un “pla empresarial”, que arreplega el desenvolupament de les activitats agrícoles o ramaderes que té previst realitzar. Així mateix, el jove agricultor es compromet a exercir l’activitat agrària durant un temps determinat i podrà haver-la iniciat amb 24 mesos d’antelació a la presentació de la sol·licitud.

Es tracta d’una mesura amb una gran demanda per part del sector agrari, pel fet que no es van convocar en durant la legislatura anterior (anys 2013, 2014 i 2015), fins que es van recuperar l’any passat per ser considerades com un element clau a l’hora d’impulsar la dinamització de l’entorn rural i contribuir a frenar la pèrdua de població activa de les zones rurals.

La incorporació d’agricultors jóvens a l’activitat agrària és un dels objectius del Programa de Desenvolupament Rural en què s’emmarca esta actuació de la conselleria d’Agricultura i Medi Ambient.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: