Política

El Consell implanta estudis de tècnic o tècnica en conducció de vehicles de transport per carretera en instituts de Castelló i València

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport han impulsat la implantació dels estudis de tècnic o tècnica en conducció de vehicles de transport per carretera en els instituts IES Politècnic de Castelló i el CIP FP de Xest, a la província de València.

D’aquesta manera, aquests estudis es trobaran present en totes les províncies de la Comunitat Valenciana, ja que fins ara només es podien cursar a Alcoi.

Amb aquest motiu, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, juntament amb la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, i el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia , han mantingut una reunió amb representants de les associacions de transportistes de mercaderies per informar-los del projecte.

Amb aquesta mesura, ha assenyalat Arcadi Espanya, “el Consell dóna resposta a la petició formulada per les associacions de transportistes per professionalitzar el sector de transport de mercaderies a través de la Formació Professional”.

Com ha remarcat el conseller, “el transport de mercaderies per carretera és un sector de singular importància en l’economia, tant en termes de valor afegit brut com d’ocupació, sense oblidar els efectes indirectes sobre les activitats que en depenen”.

“Per tant -ha continuat- per a la Generalitat resulta imprescindible que els professionals que desenvolupen està activitat tinguin una qualificació professional completa, ajustada a les necessitats de sistema productiu, de tal manera que s’impulsi el desenvolupament d’una economia més competitiva i innovadora, obrint pas cap a les activitats que, com el transport de mercaderies, són demandants d’ocupació “.

Així, en la reunió, s’ha informat de la implantació d’aquests estudis per al proper curs 2020-2021, així com de les principals característiques d’aquest cicle formatiu, les seves competències generals, professionals, personals i socials.

Per la seva banda, les associacions de transportistes han mostrat la seva disposició a col·laborar en tot el que fos necessari, com facilitar vehicles que permetin desenvolupar la part pràctica de la formació o contactar amb empreses que disposin de simuladors de conducció de camió.

En aquest sentit, el Pla de la Formació Professional valenciana, que va presentar aquest dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig, comporta un augment de l’oferta de cicles i, sobretot, el trànsit de la requalificació i la certificació de la feina que es podrà completar amb un títol de formació reglada.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint