El Consell i la Universitat Miguel Hernández d’Elx acorden estudiar l’impacte de la justícia penal en els grups vulnerables de la Comunitat

El ple del Consell ha autoritzat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques, i Llibertats Públiques i la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) per al desenvolupament d’estudis d’investigació sobre legitimitat de la justícia penal i impacte en l’accés a la justícia en les víctimes i els grups vulnerables a la Comunitat Valenciana.

La Llei 4/2015, de 25 d’abril de l’Estatut de la víctima del delicte ofereix per primera vegada un concepte unitari de víctima del delicte. La normativa recull els drets processals i extra processals en matèria de víctimes partint d’un concepte ampli, sense distinció del delicte que s’hagi comès, i independentment de la naturalesa del perjudici que hagi sofert.

Els drets d’assistència extraprocessals que es recullen en l’estatut van encaminats a proporcionar el reconeixement, protecció i suport necessari a les víctimes.

Per aconseguir l’efectivitat dels drets recollits en l’estatut, és imprescindible la col·laboració institucional que inclou a les Administracions Públiques i diferents universitats de la Comunitat Valenciana.

Conveni amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx

La Conselleria de Justícia considera necessària la fima d’aquest conveni amb la Universitat Miguel hernández d’Elx per coordinar els esforços per al desenvolupament de treballs i / o estudis d’investigació en aquesta matèria amb la finalitat que puguin propiciar una millora dels sistemes actuals.

En aquest sentit, els treballs i estudis a realitzar contemplen activitats d’investigació orientades a proporcionar un major coneixement en la matèria objecte d’investigació, així com de divulgació i difusió.

Concretament, en matèria d’investigació, es duran a terme l’estudi sobre la legitimitat percebuda del sistema de justícia des de la perspectiva dels grups vulnerables amb dret a l’assistència jurídica gratuïta. Anàlisi i avaluació de la legitimitat dels mitjans de justícia estaurativa en l’àmbit penal.

Pel que fa a les activitats de difusió i divulgació es duran a terme jornades internacionals sobre la legitimitat del sistema de justícia penal des de la perspectiva dels grups vulnerables a la Comunitat Valenciana i la mediació penal a Espanya.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: