El Consell General de l’IVF aprova la modificació dels seus productes financers per millorar les condicions de finançament a les empreses ceràmiques

El Consell General de l’Institut Valencià de Finances (IVF) ha aprovat la modificació de les línies de finançament Reactiva FEDER i Inverteix Gran Empresa Industrial amb la finalitat d’incorporar una ajuda addicional que consisteix a augmentar en 10 punts el tram no reemborsable del nominal de les operacions de finançament concedides a empreses del sector ceràmic.

La primera reunió del Consell General de l’IVF que va tenir lloc després del canvi de Govern ha estat presidida per la consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, i presidenta de l’IVF, Ruth Merino.

Al final de la reunió, la consellera Ruth Merino ha destacat: “A penes unes hores després del nostre compromís amb el sector, el màxim òrgan de gestió de l’IVF ha aprovat les modificacions necessàries perquè les empreses del sector ceràmic obtinguin millors condicions en el finançament El nostre objectiu és augmentar l’ajuda a les empreses però també ser molt més àgils en l’execució perquè la indústria ceràmica tingui a les línies de l’IVF una eina realment útil i efectiva”.

De fet, el Consell General també ha aprovat quatre noves operacions de finançament concedides a grans empreses de la Comunitat Valenciana per un import conjunt de 19,7 milions dʻeuros. D’aquestes, dues operacions tenen com a beneficies empreses dels sectors de fregides i esmalts, fabricants de paviment i revestiment ceràmic.

L?import total concedit a través d?aquestes dues operacions amb empreses ceràmiques, que s?acullen a la Línia de finançament Inverteix Gran Empresa Industrial, s?eleva a 9,7 milions.

Millors condicions

Com ha recordat la consellera, les empreses ceràmiques comptaran amb una ajuda addicional de 10 punts al Tram No Reemborsable original dels préstecs IVF concedits a través de les seves línies de finançament per a la indústria ceràmica. En concret, a través de la Línia Reactiva FEDER podran obtenir un ajut de fins al 30% del capital concedit en operacions d’inversió, i fins al 22% en operacions destinades a cobrir necessitats de circulant de l’empresa.

A través de la Línia Gran Empresa Industrial, adreçada específicament a finançar grans empreses amb més de 250 treballadors, les empreses del sector ceràmic podran accedir a una bonificació del 20% en operacions de finançament per a nous projectes d’inversió i del 15% en operacions de circulant.

L’aplicació d’aquesta mesura -ha assenyalat la consellera d’Hisenda- suposa duplicar, i en alguns casos fins i tot triplicar, la bonificació actual. I estimem que es traduirà en una ajuda addicional per al sector ceràmic entre 12 i 15 milions d’euros”.

Aquesta modificació, anunciada pel president Carlos Mazón en dilluns passat a la Fira Cersaie de Bolonya, no només s’aplicarà sobre les operacions que es concedeixin a partir d’ara sinó que també serà aplicable a les operacions concedides a empreses del sector ceràmic durant els exercicis 2022 i 2023.

“Amb aquestes condicions especials de finançament, el Consell busca compensar les conseqüències que lʻincrement dels costos energètics està produint sobre lʻactivitat dels productors de fregides i esmalts, així com els fabricants de paviment i revestiment ceràmic”, ha conclòs la consellera Merino .

Informació i Foto; Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: