El Consell flexibilitza els criteris per al reconeixement de la condició de municipi turístic de la Comunitat Valenciana

El Consell ha aprovat el decret de modificació del Decret 5/2020 de 10 de gener del Consell, de regulació de l’estatut del municipi turístic de la Comunitat Valenciana, per flexibilitzar els criteris de reconeixement de la condició de municipi turístic.

El Decret 5/2020 de l’estatut del municipi turístic, aprovat el gener de 2020, preveu l’avaluació anual de la seva aplicació i, si escau, la proposta de mesures de modificació i millora. Havent transcorregut més de vint mesos des de l’entrada en vigor, s’ha procedit a complir aquesta avaluació, comptant amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

D’aquesta manera, s’han plantejat diverses modificacions del Decret 5/2020, amb l’objectiu principal de flexibilitzar els criteris per al reconeixement de la condició de municipi turístic, de manera que aquest reconeixement es pugui ampliar a un nombre més gran de municipis de la Comunitat Valenciana.

Entre les modificacions que s’han aprovat s’inclou com a novetat la diversificació en tres categories: municipi turístic d’excel·lència, municipi turístic de rellevància i municipi turístic de singularitat, en compliment de l’article 29 de la Llei de turisme, lleure i hospitalitat, que assenyala que ‘l’estatut del municipi turístic podrà diversificar la condició de municipi turístic en virtut del grau de compliment dels criteris i les obligacions establerts’.

Així mateix, s’ha concretat la manera de complir alguna de les obligacions exigides.

La introducció de tres categories obliga a introduir canvis als articles 5, 6, 7 i 8, relatius als criteris per al reconeixement de municipis turístics en les seves diferents categories i la modificació dels articles 2, 20, 21 i 22, motivada per la possibilitat de modificar o perdre el reconeixement en una determinada categoria.

La modificació del Decret 5/2020 de regulació de l’estatut del municipi turístic de la Comunitat Valenciana entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: