El Consell equipara la normativa autonòmica que establia restriccions encara vigents per la COVID-19 a la normativa estatal

El Consell ha decidit equiparar a la normativa estatal la normativa autonòmica en matèria de salut pública que establia restriccions, encara vigents, com a conseqüència de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Així s’ha acordat en una reunió, celebrada aquest dimecres al Palau de la Generalitat, entre el president de la Generalitat, Carlos Mazón, el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, i la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme , Nuria Montes.

Es tracta d’aquesta manera de deixar sense efecte aquelles mesures de prevenció que van ser posades en marxa per la Conselleria de Sanitat, amb caràcter temporal i fins a la finalització de la crisi sanitària, i que encara seguien vigents malgrat que el Consell de Ministres de juliol del 2023 va acordar la finalització de la crisi i de les mesures extraordinàries adoptades.

Així doncs, el Consell ratifica la derogació, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, de les mesures restrictives i temporals que, d’altra banda, ja havien estat suprimides a la resta d’Espanya, de manera que homologa la normativa a la de la resta de les comunitats autònomes.

Amb aquesta reversió de les restriccions, que encara seguien vigents malgrat la declaració per part del Govern d’Espanya de la fi de la situació de crisi, el Govern valencià atén també una reivindicació del sector hostaler, que tornarà a tenir plena capacitat per decidir propis establiments la possibilitat de fumar a les terrasses.

Cal recordar que algunes de les mesures restrictives com a conseqüència de la pandèmia ja havien estat derogades, com l’ús de mascaretes en espais públics o la limitació d’aforaments, però malgrat haver-se donat per conclosa la crisi sanitària, l’hostaleria seguia afectada per la Resolució de 24 de març de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública. Aquesta situació havia provocat un conflicte jurídic que ara finalitza amb l’equiparació de la normativa autonòmica a l’estatal que entrarà en vigor després de la publicació al DOGV.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: