El Consell destina més de 386.000 euros a 35 projectes de recerca valencians del programa europeu ‘Horizonte 2020’

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha concedit subvencions per valor de més de 386.000 euros a un total de 35 empreses, centres de recerca i entitats que participen en projectes dins del programa europeu més gran del període 2014-2020 per a la recerca i la innovació, el conegut com a ‘Horizonte 2020’.

Tal com publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), els ajuts complementaris s’han destinat a 22 entitats de la província de València, 9 de la província de Castelló i 4 de la d’Alacant que estan desenvolupant actualment algun projecte innovador cofinançat amb línies europees i que la Generalitat amplia “per donar suport als projectes valencians que s’emmarquen en aquest programa europeu de foment de la investigació, el desenvolupament i la innovació.”

De fet, el director general de Fons Europeus, Andreu Iranzo, ha destacat que amb aquestes subvencions, “la Generalitat demostra el seu compromís a donar suport a la participació als diversos projectes de la Unió Europea i, en concret, d’aquelles entitats que han apostat per comprometre’s en la realització d’un projecte dins del Programa ‘Horizonte 2020’.

Distribució dels ajuts

Aquestes ajudes serviran per finançar les despeses de personal dels projectes, incloent-hi salaris, impostos i pagaments a la seguretat social. També es podran finançar les despeses en viatges, allotjaments i dietes i les despeses derivades de serveis tècnics i professionals, com ara despeses financeres, dassessoria jurídica, notarials i registrals, pericials i dadministració, entre altres.

Les quantitats concedides a les empreses sol·licitants s’han determinat segons el grau de cofinançament europeu dels projectes, de manera que, a menor grau de finançament, més gran ha estat la proporció d’ajuda concedida per la Generalitat.

Aquestes subvencions es consideren compatibles amb altres subvencions o ajuts procedents daltres administracions públiques o daltres ens públics o privats, nacionals o internacionals, que persegueixin la mateixa finalitat sempre que el conjunt total no superi el cost de lactivitat que ha de desenvolupar lentitat beneficiària.

“Des de la Direcció General de Fons Europeus ens hem implicat al màxim en aquesta iniciativa i fins i tot organitzem una jornada informativa per presentar i explicar la convocatòria a aquelles entitats que estiguessin interessades a sol·licitar les subvencions. Una experiència que considerem positiva, ja que han sol·licitat participar-hi a la convocatòria un total de 42 entitats”, ha indicat Andreu Iranzo.

A més, les entitats participants pertanyen a una gran varietat de subsectors, entre els quals figuren, la bioquímica, enginyeria agricultura, biotecnologia, ceràmica, electricitat, o consultories especialitzades en R+D+i, així com àrees d’activitat molt innovadores, com ara la fabricació d’instrument de precisió per a la investigació, empreses de gamificació geolocalitzada o de fabricació de sistemes de comprensió visual per a invidents, entre d’altres.

Horitzó 2020

‘Horizonte 2020’ és el Programa Marc Europeu per a la Recerca i Innovació per al període 2014-2020, i constitueix una eina clau en l’execució de la iniciativa ‘Unió per la Innovació’.

L’objectiu general del programa és construir a la Unió una economia sòlida i competitiva basada en un model de desenvolupament sostenible, en el coneixement i en la innovació, objectius que donen suport a l’estratègia Europa 2020 i altres polítiques de la Unió, així com la realització i funcionament de l’Espai Europeu de Recerca.

Horitzó 2020 s’ha estructurat en tres pilars, Pilar 1 Ciència Excel·lent, Pilar 2 Lideratge Industrial i Pilar 3 Reptes socials. En el període 2014-2020 l’aplicació del Programa Horitzó 2020 a la Comunitat Valenciana ha suposat una contribució europea de més de 460 milions d’euros i ha comptat amb una participació d’un nombre elevat d’entitats tant públiques com privades.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: