El Consell destaca la importància de “combatre amb la legislació els mals usos de la tecnologia”

La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que lidera Nuria Montes i, concretament, el director general d’Innovació, Juan José Cortés, ha participat en la inauguració de la Jornada CENID UA (Centre d’Intel·ligència Digital d’Alacant) que s’ha celebrat a Edif, Alacant. Esta cita està emmarcada dins de la presentació ‘La protecció dels drets de la ciutadania i el foment de la digitalització en el teixit empresarial’.

Segons Juan José Cortés, “el teixit empresarial valencià està preparat per als canvis digitals que ja són una realitat”. El director general d’Innovació ha volgut matisar que “la digitalització és disposar d’habilitats digitals (no usos de ferramentes digitals), per a poder manejar-se amb tot el que és necessari dirigit a exercir o acomplir un lloc de treball optimitzant tasques i funcions”, la qual cosa facilita l’esdevenir del desenvolupament empresarial.

A més, Cortés ha afegit que “tota esta posada en marxa està relacionada amb els temps d’estalvi i de costos que és el que realment mostra el reflex en la productivitat”.

La transparència de l’algoritme

En relació amb la intel·ligència artificial, Juan José Cortés ha remarcat “la importància de la presència i la rellevància de l’ús o utilització d’estes tecnologies”. Per a fer-ho, ha explicat que “la intel·ligència artificial és una gran aliada perquè ens ajudarà a aconseguir un major grau de desenvolupament econòmic, social, encara que cal tindre en compte altres usos; ‘els mals usos’, que són els que hem de combatre amb instruments legislatius”.

Per a fer-ho, Cortés ha parlat de “la ‘transparència de l’algoritme’, que ens permet ser capaços d’explicar en un llenguatge divulgatiu, perquè tot el món ho puga entendre, l’abast i les opcions d’estes tecnologies”, ha volgut matisar.

Relacionat amb els drets de la ciutadania, Juan José Cortés ha indicat que “hi ha multitud de programes que van dirigits a la promoció directa de la incorporació de les noves tecnologies en el si de les empreses i, sobretot, dirigida a les pimes -com a eix estratègic d’este Govern Valencià- i d’esta Conselleria, en particular”.

El director general d’Innovació ha emfatitzat que “el nostre deure és facilitar la capacitació de tots els empresaris i treballadors en l’accés a les habilitats digitals i això es fa a través de programes formatius i per sectors per a ser més efectius”.

Juan José Cortés no ha volgut deixar passar l’oportunitat de recordar que “cal reconéixer i evitar que l’administració frene els processos innovadors potents i, per a això, cal fer autocrítica: no s’han de frustrar les aplicacions tecnològiques pràctiques que servixen per a protegir els drets de la ciutadania”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: