El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant aprova l’enviament a l’acreditació dels graus a Logopèdia ia les enginyeries Aeroespacial ia Intel·ligència Artificial

El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha aprovat aquest matí l’enviament de la documentació a l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) per a l’aprovació de tres graus nous: Logopèdia, que estarà assignat a la Facultat de Ciències de la Salut, i les enginyeries Aeroespacial i en Intel·ligència Artificial, vinculades a lEscola Politècnica Superior.

El procés, que es culmina mitjançant la presentació de la memòria aprovada avui, requereix la implicació d’un ampli equip de persones de diferents unitats, sota la coordinació del Vicerectorat d’Estudis, Qualitat i Llengües. “L’objectiu és oferir uns títols de Grau que responguin a les necessitats de formació de la societat, amb els estàndards més alts de qualitat docent”, explica el vicerector responsable del procés, Francisco Torres.

Les memòries aprovades recullen la descripció del grau, els objectius formatius, la justificació del títol, la planificació dels ensenyaments, el personal acadèmic, els recursos per a l’aprenentatge i el calendari d’implantació, entre altres qüestions, cosa que requereix un esforç important intern que avui ha estat avalat pel màxim òrgan de govern universitari i que ha merescut les felicitacions del vicerector “cap a totes les comissions implicades per haver culminat el procés sense rebre al·legacions, cosa que evidencia la qualitat del treball realitzat”, ha explicat. En el cas d’aprovació a temps per part d’ANECA, aquests tres nous graus se sumarien al de Medicina com a novetats principals del programa de títols de grau de la principal institució acadèmica de la província per al curs 2023-2024.

Pla Antifrau

Un altre dels punts destacables de l’ordre del dia ha estat l’aprovació del Pla de Mesures Antifrau de la Universitat d’Alacant. Segons s’expressa en el mateix document, l’objectiu que persegueix és “sistematitzar i adaptar els controls antifrau per aconseguir que la Universitat d’Alacant sigui referent en la gestió i la implementació de fons i polítiques públiques i en la gestió vinculada amb la contractació, subvencions, l’execució de despeses i els recursos humans”. Tal com ha exposat el gerent de la UA, Francesc Vañó, “el document permetrà una optimització de la prestació de serveis públics per a la ciutadania i amb això assolir un compliment eficaç i eficient de les funcions que legalment té encomanades la institució acadèmica”. En aquest sentit, el gerent apunta que “més que un fi en si mateix, el Pla és un vehicle per propiciar una cultura d’alerta i prevenció que permeti detectar i, si escau, corregir qualsevol possible errada de manera robusta i eficaç”.

La Universitat d’Alacant va aprovar al Consell de Govern de desembre de 2021 una declaració institucional en què feia públic el seu compromís amb les mesures establertes per la Unió Europea contra el frau i la corrupció.

En el marc del document esmentat s’inclouen, entre altres qüestions, el disseny del Pla de Mesures Antifrau aprovat de la Universitat d’Alacant, establert per al desenvolupament d’una cultura ètica basada en el foment de valors com la integritat, objectivitat, rendició de comptes i honradesa mitjançant un codi de conducta en aspectes tan importants com el conflicte d’interessos, la confidencialitat o les vies de denúncia, entre d’altres. Amb aquesta finalitat, es marquen prioritats com la conscienciació i la formació de tota la comunitat universitària per prevenir, detectar, corregir i perseguir el frau i la corrupció.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: