El consell d’administració de la Ciutat de les Arts i les Ciències subscriu un manifest per a la sostenibilitat

El consell d’administració de la Ciutat de les Arts i les Ciències reunit aquest dijous ha subscrit el manifest ‘Disset compromisos de la Ciutat de les Arts i les Ciències amb el Desenvolupament Sostenible’, que declara que el complex es vincula amb els valors recollits als ODS i que aprofundirà en aquesta línia, amb programes i iniciatives que contribueixin a mitigar el deteriorament del planeta ia potenciar actuacions de conscienciació i desenvolupament sostenible”.

Els 17 compromisos són ‘Conscienciació sobre la preservació del Planeta’, ‘Educació de qualitat per a totes i tots’, ‘Foment d’una cultura d’empresa sostenible’, ‘Igualtat de gènere’, ‘Accessibilitat global i inclusió’, ‘Eficiència energètica’ , ‘Eficiència hídrica’ ‘Neutralitat a Carboni’, ‘Transició cap a una economia circular’, ‘Gestió i minimització de residus’, ‘Contractació socialment responsable’ ‘Mobilitat sostenible’, ‘Autonomia financera’ ‘Esdeveniments sota criteris de Sostenibilitat’, ‘ Turisme sostenible’, ‘Reports de sostenibilitat. Transparència. Entitat Valenciana Socialment responsable’ i ‘Aliances’.

La remodelació en continguts i instal·lacions del Museu de les Ciències per convertir-lo en referent de sostenibilitat ambiental, les tarifes de responsabilitat social per als col·lectius en risc d’exclusió social i el programa La Ciutat dels Majors, la programació dels continguts des d’una perspectiva de gènere, amb conferències i altres activitats per visibilitzar la contribució de les dones a la ciència i la tecnologia o mesures encaminades cap a la promoció d‟un model de turisme sostenible són alguns dels punts destacats.

Així mateix, ressalta el compromís del Consell per establir els criteris dels ODS en el complex i la col·laboració amb entitats tant públiques com privades i la societat en general per assolir-los.

El consell d’administració de CACSA ha estat presidit pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i ha comptat amb la presència dels consellers Emili Sampio Morales, sotssecretari de Presidència; Eva Coscollá, subsecretària d’Educació, Cultura i Esport; Cristian Veses, sotssecretari de Participació, Cooperació i Qualitat Democràtica; Verónica López, subsecretària d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital; Daniel González Serisola, sotssecretari d’Hisenda i Model Econòmic; i Luis Sendra, degà del Col·legi d’Arquitectes de València, a més del lletrat assessor, Cristóbal Sirera.

En el transcurs de la reunió, el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres, ha informat els consellers de la bona marxa de la societat, tant pel que fa a visites de públic com d’un adequat equilibri entre ingressos i despeses.

A una setmana per acabar l’any, el complex científic, cultural i d’oci de la Generalitat ja ha rebut més de tres milions de visitants, una xifra que supera de llarg l’anterior rècord, establert el 2019. A aquest balanç positiu ha contribuït de notable l’obertura, el juny d’aquest any, del CaixaForum habilitat a l’Àgora, que ha sumat una nova oferta a la ja extensa varietat de propostes que ofereix el recinte.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: