El Consell culmina el Programa d’Instal·lació de Caixers Automàtics amb 135 dispositius que beneficien 65.000 habitants de municipis petits

L’Agència Valenciana Antidespoblament (AVANT) ha culminat el Programa d’Instal·lació de Caixers Automàtics en petits municipis per treure’ls de l’exclusió financera, després d’habilitar 135 caixers en 124 poblacions de la Comunitat Valenciana en els darrers mesos. La iniciativa beneficia més de 65.000 valencianes i valencians que ara ja disposen d’accés als serveis bancaris a la població de residència, gràcies a l’acord assolit per la Generalitat amb Caixabank.

En concret, més de 13.000 persones a la província de Castelló on s’han instal·lat 53 caixers; més de 42.000 a la de València amb la posada en marxa de 60 caixers, així com prop de 10.000 persones a Alacant, amb 22 caixers gaudeixen d’accés a tràmits bancaris bàsics.

“Estem satisfets amb el resultat dʻaquesta iniciativa que ens està permetent aturar la despoblació i que cap veí o veïna de la Comunitat es quedi sense gaudir dʻuns serveis que són essencials, tant per a les persones com per activar econòmicament aquests territoris”, ha indicat directora general d’AVANT, Jeannette Segarra.

En les darreres setmanes s’han adjudicat els 7 darrers dispositius que donaran servei a les poblacions de Santa Magdalena de Pulpis a Castelló; Barx, Bellús, Benisuera i Fortaleny a València i Benasau i Murla a Alacant. Aquestes adjudicacions responen a una redistribució de caixers que havien quedat vacants per renúncia d’altres municipis previstos a l’acord.

“La culminació d´aquest programa no és punt final, sinó un punt ia part, per a partir d´aquest moment continuar treballant i avançant en més mesures que permetin millorar els serveis i la vida als municipis petits”, ha apuntat la directora general.

Per cada caixer instal·lat i en funcionament, el Consell inverteix 14.500 euros a l’any, cosa que als pressupostos d’AVANT per a aquest 2023 es materialitza en una inversió d’1,9 milions d’euros.

“Des del Consell hem fet un tomb a les polítiques de despoblació, que han passat de no existir el 2015 a ser una àrea prioritària de la nostra acció. El pressupost d’AVANT ha crescut un 80% des de la posada en marxa el 2020, amb l’objectiu que aquelles persones que volen viure i fer del poble el seu mitjà de vida, ho puguin fer amb garanties i amb uns serveis mínims de qualitat”, ha apuntat Segarra.

La directora general ha recordat que la iniciativa de la Generalitat dʻinstal·lació de caixers ha estat pionera tant a Espanya com a Europa, i està servint dʻexemple a altres comunitats com Galícia, Navarra, La Rioja i Cantàbria, “que volen replicar una mesura que també ha despertat l’interès del Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital”.

124 municipis

A més de les incorporacions esmentades, a la província de Castelló s’han instal·lat caixers a les poblacions d’Aín, Alcúdia de Veig, Ares del Maestrat, Castellfort, Xiva de Morella (Morella), Eslida, Herbès, La Jana, La Mata de Morella, Olocau del Rei, Palanques, Portell de Morella, Serratella, Sant Rafael del Riu, Tírig, Todolella, Vilar de Canes, Venda de Sant Antoni (Cabanes), Villores, Zorita del Maestrat, Algimia d’Almonesir, Almedíjar, Arañuel, Argelita, Ayódar , Beixí, Benafeer, Castellnovo, Caudiel, Chovar, Cirat, Talls d’Arenós, Sant Vicent de Piedrahita (Talls d’Arenós), Espadilla, Fanzara, Fonts d’Ayódar, Geldo, Lludient, Matet, Montán, Pina de Moltalgrao, Pobla d’Arenós , Sot de Ferrer, Teresa, Toga, Toràs, Toro, Torrexiva, Vall d’Almonesir, Vallibona, Villanueva de Viver i Zucaina.

A la província de València s’han beneficiat els municipis d’Albalat dels Tarongers, Alfara de la Baronia, Algar del Palància, Algímia d’Alfara, Gàtova, Petrés, Quart de les Valls, Torres Torres, Cases de Bàrcena (València), Benifaraig (València ), Borbot (València), Poble Nou (València), Almoines, Benicolet, Benirredrà, Bufali, Carrícola, Guadassèquies, Llocnou de Sant Jeroni, Montitxelvo, Palmera, Palomar, Pinet, Reial de Gandia, Salem, Benaixeber, Beneixida, Benicull de Xúquer, Benimuslem, Carrers, Castielfabib, Cerdà, Chera, Xulilla, Talls de Pallàs, Jalance, Cotes, Dues Aigües, Estubeny, Gestalgar, Granja de la Costanera, Llaurí, Llocnou d’En Fenollet, Millars, Rotglà i Corbera, Sant Joanet , Sellent, Senyera, Sot de Chera, Teresa de Cofrents, Torrebaixa, Vallès, Zarra, Mareny de Barraquetes (Sueca), Saler (València) i Perellonet (València).

Per la seva banda, a la província d’Alacant, s’han instal·lat a Almudaina, Alqueria d’Asnar, L’Atzúbia, Beniardà, Benigembla, Benimeli, Fachega, Famorca, Llíber, Setla de Nunyes (Muro d’Alcoi), Quatretondeta, Ràfol d’Almúnia, Sanet i Negrals, Vall de Laguar, El Realengo (Crevillent), Sant Felip Neri (Crevillent), El Mundament (Oriola), La Matança (Oriola), L’Escorratel (Oriola) i Barbarroja (Oriola).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: