El Consell convoca subvencions per a fomentar la formació i la investigació en economia pública a les universitats de la Comunitat Valenciana

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha realitzat la primera convocatòria de subvencions per a les universitats de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de fomentar la formació, la investigació i la transferència de coneixement entre aquestes i la Generalitat en l’àmbit de l’economia pública.

En aquesta primera convocatòria es donarà suport a la realització de tesis doctorals en les següents àrees, per considerar-se prioritàries per dur a terme la gestió de la Generalitat: Governança fiscal, creixement econòmic i equitat en el marc autonòmic, Sistemes Fiscals i transformació digital i Necessitats de despesa públic dels nivells de govern subestatals en el marc d’un estat descentralitzat.

Aquestes subvencions tindran caràcter plurianual i cobriran el finançament de les tesis doctorals durant un període màxim de 4 anys, és a dir, es poden prolongar fins a 2025.

Podran ser entitats beneficiàries d’aquestes subvencions les universitats de el sistema universitari valencià que imparteixin estudis oficials de doctorat, d’acord amb l’article 2 de la Llei 4/2007, de 9 de febrer, de coordinació de el Sistema Universitari.

Pel que fa a la present convocatòria el nombre màxim d’universitats beneficiàries serà de 2 i es finançaran fins a 3 projectes d’investigació de tesi doctoral. Les subvencions es destinaran a finançar les despeses de contractació personal investigador de caràcter predoctoral. També es destinarà un màxim de 3.500 euros a despeses en material fungible, bibliogràfic, equips informàtics i per finançar els costos de publicació i difusió de la tesi.

Segons ha explicat el director general de Finançament i Model Econòmic, Juan Pérez, aquests ajuts contribuiran a impulsar la investigació acadèmica “en àrees d’interès gestionades per la Generalitat, el que permetrà en un futur facilitar la presa decisió en les polítiques públiques”.

A més, es contribuirà a la formació especialitzada d’investigadors en matèria d’economia pública, que en un futur podran continuar desenvolupant la seva activitat en alguna universitat, a la Generalitat o alguna de les seves institucions.

Juan Pérez ha destacat un aspecte nou d’aquesta convocatòria, ja que la Generalitat no només facilita finançament, sinó que acompanya també en el seguiment de les accions. “D’aquesta manera, les sinergies entre el món universitari i l’administració autonòmica s’enforteixen i es facilita una major col·laboració”, ha indicat el director general.

Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds per a aquestes subvencions hauran de presentar-se per part de les universitats en el termini de 20 dies hàbils a comptar de l’endemà de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), és a dir, a partir de matí.

Les sol·licituds i la documentació necessària es presentaran telemàticament a través de la seu electrònica de la Generalitat a l’adreça web https://sede.gva.es/. Només podrà presentar-se una sol·licitud per universitat.

Les bases reguladores d’aquestes subvencions van ser aprovades per l’Ordre 2/2021, de 5 febrer, de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, i publicades en el DOGV de 16 de febrer de 2021.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: