El Consell confirma 15,7 milions per a l’IES Álvaro Falomir en delegar les competències a Almassora

La Conselleria d’Educació ha notificat a l’Ajuntament d’Almassora la resolució favorable per a delegar les competències de la construcció del nou IES Álvaro Falomir per 15,7 milions d’euros. Es tracta de la confirmació oficial del departament autonòmic d’un augment de més d’un milió en la partida pressupostària d’aquest projecte per a evitar que el procés quede desert per l’encariment dels costos. L’actuació, finançada pel pla Edificant del Consell, se situarà com l’obra més cara de la història d’Almassora.

Després de la delegació de competències de la Generalitat Valenciana en el consistori per a les obres del centre educatiu, el ple de la corporació municipal haurà d’aprovar l’acceptació de les competències. Superat aquest tràmit, l’Ajuntament d’Almassora traurà a concurs públic la licitació del projecte redactat pels tècnics municipals Fernando Zaragoza i Begoña Conill.

Ho farà amb un pressupost de 15.716,130,71 euros enfront dels 10.681.223,26 euros reservats inicialment per a aquest fi. No en va, l’encariment de les matèries primeres i la impossibilitat de modificar el projecte perquè es tracta d’un edifici protegit va motivar que l’equip de govern traslladara al gabinet autonòmic la seua preocupació per una possible licitació deserta.

“La Generalitat ha atés els nostres dubtes per un possible retard en el procés administratiu, ha adequat el pressupost als costos actuals i ens l’acaba de notificar, per la qual cosa és el millor regal de Nadal que podríem esperar”, en paraules de l’alcaldessa, Merche Galí.

La comunitat educativa ja coneix el projecte global per al futur Álvaro Falomir, que replicarà l’edifici en ‘H’ actual i sumarà un nou bloc, tots dos connectats per una passarel·la, per a albergar a 1.120 estudiants. Les obres s’executaran en dues fases a partir de 2023 per a evitar que el conjunt de l’alumnat haja d’estudiar en prefabricades.

El regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, va confirmar en la presentació del pròxim pressupost municipal la reserva de 4,7 milions d’euros per a iniciar l’execució de l’institut l’any que ve. Aquesta també es convertirà en la inversió més quantiosa del pròxim any i permetrà actuar en el recinte educatiu del carrer Boqueres amb més de 50 anys d’antiguitat.

El nou Álvaro Falomir tindrà 24 unitats d’ESO, huit aules de Batxillerat, dos per a cicles formatius, 10 espais per a desdoblament i reforç pedagògic, una unitat per a educació especial, dues aules de música i tres d’informàtica, tallers d’educació plàstica, tecnologia, laboratori de ciències experimentals i de física i química, a més de gimnàs, vestuaris, cafeteria i una biblioteca de 144 metres quadrats.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: