El Consell col·labora amb l’Ajuntament de Vallibona per fomentar el turisme paleontològic

El Consell ha autoritzat la subscripció d’el conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Vallibona per al foment de l’turisme paleontològic a la Comunitat Valenciana, amb la instal·lació i senyalització d’una rèplica de dinosaure al jaciment paleontològic del municipi en 2021.

Mitjançant aquest acord, Turisme CV destinarà 20.000 euros a l’Ajuntament de Vallibona i aquest es compromet a millorar la posada en valor de l’jaciment paleontològic del municipi ia la instal·lació d’una rèplica de dinosaure.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Vallibona promourà la instal·lació i senyalització d’una rèplica de dinosaure, per realçar l’atractiu turístic de l’jaciment paleontològic, jaciment en el qual recentment s’ha descobert una nova espècie de dinosaure terópodo anomenat ‘Vallibonavenatrix cani’.

Aquesta rèplica de dinosaure se sumarà a les altres set ja instal·lades en altres municipis i que formen part de Camins de Dinosaures, una ruta per descobrir els principals recursos relacionats amb dinosaures (museus, jaciments i col·leccions museogràfiques).

Aquestes figures representen a alguns dels dinosaures que van habitar la Comunitat Valenciana. Així, compten amb aquestes rèpliques Morella (Allosaurus fragilis), Cinctorres (Baryonix walkeri), Begís (Rausuquios), Alpuente (Dacentrus armatus), Aras de los Olmos (Losillasaurus giganteus), Millars (Struthiosaurus) i Agost (Lirainosaurus).

Cal assenyalar que a Turisme Comunitat Valenciana li correspon el foment de l’activitat turística, el desenvolupament i millora de el sector turístic, la creació, implantació i adequació de nous productes i recursos turístics, a més de la planificació i la contribució a la vertebració ia la dinamització turística del territori.

A més, les principals línies d’actuació en matèria de turisme de la Generalitat incideixen en la millora integral de la qualitat de les destinacions, dels serveis i dels productes turístics valencians, així com en l’impuls a la diversificació de la nostra oferta mitjançant la posada en valor dels recursos municipals, línia aquesta última en la qual s’emmarca l’objecte d’aquest conveni.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: