El Consell col·labora amb l’Agència Espanyola del Medicament per implementar programes d’optimització d’ús d’antibiòtics

El Consell col·laborarà, a través de la Conselleria de Sanitat, amb l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) per implementar programes d’optimització d’ús d’antibiòtics a l’àmbit hospitalari, sociosanitari i d’atenció primària.

L’AEMPS va subscriure un conveni amb la Conselleria de Salut de la Comunitat Autònoma de Galícia el 2019 per posar en marxa aquest tipus de programes. Aquest conveni s’ha prorrogat amb una addenda, on s’estableix la possibilitat d’adhesió d’aquelles comunitats autònomes i les ciutats de Ceuta i Melilla que així ho manifestin, mitjançant la signatura de l’acte d’adhesió.

D’aquesta manera, la Conselleria de Sanitat s’adherirà a l’addenda de pròrroga del conveni entre l’AEMPS i la Conselleria de Salut de la Comunitat Autònoma de Galícia per implementar aquest tipus de programes.

Aquests programes d’optimització d’ús d’antibiòtic (PROA) a l’àmbit hospitalari, d’Atenció Primària i sociosanitaris, són altament eficaços per millorar el maneig de pacients amb infeccions greus a l’hospital i han permès millorar i optimitzar el maneig terapèutic antimicrobià d’infeccions freqüents del pacient ambulatori.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d