El Consell col·labora amb la Universitat d’Alacant per potenciar el producte gastronòmic durant el 2022

El Ple del Consell ha autoritzat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i la Universitat d’Alacant per a la potenciació, durant el 2022, del producte gastronòmic i la seva creativitat i anàlisi científica.

Mitjançant aquest conveni, es potenciarà el producte gastronòmic mitjançant accions de recerca, transferència del coneixement, divulgació científica, formació i recopilació de dades i continguts en matèria de gastronomia i producte turístic gastronòmic de la Comunitat Valenciana.

Turisme Comunitat Valenciana col·laborarà econòmicament amb 50.000 euros per dur a terme diferents actuacions com a accions formatives en cursos d’excel·lència del treball a sala a l’alta cuina; ciència aplicada a la pràctica culinària i altres accions formatives encaminades a potenciar el territori i els productes gastroturístics; a més a més d’impulsar unes jornades de turisme gastronòmic sostenible i desenvolupament local.

Així mateix, mitjançant aquest conveni es duran a terme accions de recerca i creació d’instruments per a la planificació del turisme gastronòmic. En concret, s’impulsa la investigació i el treball de camp per a la implementació territorial del “Mapa de la Cadena de Valor del Turisme Gastronòmic de la Comunitat Valenciana”.

Cal assenyalar que el Centre de Gastronomia de la Mediterrània UA (GASTERRA) és una estructura organitzativa constituïda per la Universitat d’Alacant per impulsar i desenvolupar la investigació, la transferència de coneixement i la formació en el sector de la gastronomia.

Turisme Comunitat valenciana, en compliment del que estableix el Llibre Blanc per a una nova estratègia turística de la Comunitat Valenciana, promourà el desenvolupament de projectes de recerca en el sector turístic en coordinació amb les universitats públiques valencianes, i amb aquesta finalitat es promou la subscripció de aquest conveni.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: