El Consell col·labora amb la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia per fomentar accions de promoció de turisme gastronòmic

El Consell ha autoritzat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia de la Comunitat Valenciana per a la realització del pla de promoció de la gastronomia de Dénia i de la Comunitat Valenciana durant el 2023.

Mitjançant aquest acord, la Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, destina 250.000 euros perquè la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia de la Comunitat Valenciana dugui a terme les actuacions que comprèn el pla de promoció de la gastronomia.

D’aquesta manera, la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia es compromet a desenvolupar iniciatives com el festival D*NA 2023, que està previst que se celebri el cap de setmana del 30 de setembre i l’1 d’octubre. És una trobada de professionals de tota la cadena de valor del producte gastronòmic, que fan tribut a la cuina autòctona i de proximitat.

El festival D*NA 2023 pretén posicionar la marca Dénia, Ciutat Creativa de la Gastonomia per la Unesco i la marca gastronòmica de la Comunitat Valenciana L`Exquisit Mediterrani com a referents de la gastronomia a nivell nacional.

Un altre dels objectius del D*NA és consolidar-se com a focus de trobada de tota la cadena de valor del producte gastronòmic, a més de ser un exemple de turisme gastronòmic sostenible i vehicle de promoció de la cultura mediterrània valenciana.

Festival

El D*NA compta com a comissari gastronòmic amb el xef Quique Dacosta, guardonat amb tres estrelles Michelin. Els actes que es duran a terme pretenen fer partícips els diferents col·lectius culturals, sectors econòmics i associacions cíviques locals i, alhora, sumar-los a la celebració, oferint-los una plataforma de promoció i recuperació de la seva activitat.

D’aquesta manera, el festival comptarà amb una àrea de productors de la Marina Alta i de la Comunitat Valenciana, una àrea de restauradors, arrossos i coques, i una altra de tallers experiencials. A més, disposarà d’una completa agenda de xerrades, conferències i masterclass de la mà de xefs, a més de showcookings i ponències, entre d’altres activitats.

Dénia és una de les destinacions turístiques més representatives de la Comunitat Valenciana i s’ha constituït com a destinació gastronòmica per excel·lència. Els seus productes i establiments de restauració li han atorgat un nivell de qualitat que, el 2015, li va permetre entrar a formar part del selecte grup de ciutats creatives gastronòmiques de la Unesco.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: