El consell assessor del CdT + i ‘Morella-Els Ports’ proposa la programació per al segon semestre del 2021

El CdT + i ‘Morella-Els Ports’ ha celebrat aquest matí el consell assessor, presidit pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, on s’ha analitzat el primer semestre del 2021 i s’ha proposat la programació per al segon semestre del l’any .

Durant l’obertura de l’consell, Francesc Colomer ha destacat que “aquest és un partit que té com a objectiu recollir aportacions i opinions de tot l’espai turístic que envolta aquestes instal·lacions i que han de marcar el seu camí”, a el temps que ha reforçat “la importància de la formació per a la dinamització de el sector i de la zona “.

Així, s’ha presentat un balanç de les accions formatives que s’han dut a terme durant el primer semestre de 2021. En concret, en el CdT + I ‘Morella-Els Ports’ s’han realitzat un total de 16 cursos formatius que han comptat amb 176 participants. Destaca la participació de dones, amb un total de 106 alumnes i 70 alumnes.

Els alumnes participants en els cursos presencials durant aquest primer semestre provenen, majoritàriament de la província de Castelló (85%), a molta distància de la de València (12%) i d’Alacant (3%). Destaquen els assistents que resideixen en poblacions properes com Morella (32% dels participants), o Cinctorres (10%), tot i que hi ha alumnes que procedeixen de moltes altres localitats.

La cloenda de l’consell l’ha realitzat el director general de Turisme, Herick Campos, que ha agraït la participació dels assistents, així com el treball dels tècnics que “fan possible la millora contínua de la formació turística a la Comunitat Valenciana”.

Cal destacar que el Consell Assessor de l’CdT + i ‘Morella-Els Ports’ està compost pel president de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer; el director general de Turisme, Herick Campos; el responsable de l’àrea de formació de Turisme CV i la directora de l’CdT + i Morella; l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés; un representant de l’patronat provincial de turisme de Castelló; de la mancomunitat dels Ports-Maestrat; de ASETMICO (Associació d’empresaris turístics de Morella i Comarca); a més de Ashotur.

També han participat representants dels sindicats UGT i CCOO; de l’associació CVActiva; de Introducing Castelló; del Club de Producte TEMPS; un representant de guies de la província de Castelló; un representant de Cases de Morella; de l’associació turística Altur-Hosbec Castelló; de l’associació de Cases Rurals Amigues; de les Terres de l’Maestrat; i de la Cambra de Comerç.

Programació per al segon semestre

El consell també ha proposat la programació que s’impartirà a les instal·lacions de l’CdT + i ‘Morella-Els Ports’ durant el segon semestre del 2021.

Entre la programació prevista destaca un curs de pastisseria impartit per Cesar Romero, a més de diferents cursos de gestió com de creació de producte turístic, de programació i difusió d’activitats turístiques, de turisme accessible per millorar l’accessibilitat de les empreses, així com de mètodes de enquestació a clients per conèixer les seves opinions.

També es duran a terme altres cursos com de manipulador d’aliments, de l’ús de xarxes socials, d’agricultura ecològica, d’idiomes, d’interpretació de el patrimoni, dels passos per aconseguir ser Destinació Turística Intel·ligent, o de tècniques de supervivència en muntanya, entre altres.

A més, per a persones desocupades s’impartiran dos cursos de restauració amb Certificats de Professionalitat (operacions bàsiques de cuina i operacions bàsiques de restaurant-bar).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: