El Consell aprova una operació de finançament de fins a 12 milions d’euros a l’empresa Marie Claire per garantir-ne la viabilitat

El Consell ha autoritzat la concessió de suport financer a través del Fons Valencià de Resiliència (FVR), a la Societat Marie Claire, S.A. per un import de fins a 12 milions d’euros, amb la finalitat de cobrir part de les pèrdues generades per l’empresa com a conseqüència de la reducció de l’activitat provocada per la crisi sanitària de la COVID-19 des del abril del 2020 fins al 30 de juny del 2022.

L’empresa beneficiària haurà de destinar els fons rebuts del préstec únicament a finançar els costos fixos incorreguts en aquest període que no foren coberts per la contribució als beneficis ni finançats per altres fonts de finançament externes.

El 13 de maig passat, el Consell va autoritzar un increment en la dotació del Fons Valencià de Resiliència -que tenia un pressupost inicial de tres milions- per import addicional de nou milions d’euros per atendre noves sol·licituds de finançament amb el propòsit de reforçar la solvència empreses estratègiques valencianes afectades per la crisi de la pandèmia.

Les operacions de finançament atorgades a l’empara del FVR estan destinades a reforçar la solvència de les empreses que, essent estratègiques per a la Comunitat Valenciana, s’hagin vist afectades per la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

Empresa estratègica a la Comunitat Valenciana

L’empresa Marie Claire, fundada el 1907 a Villafranca del Cid, compta amb una plantilla de més de 300 treballadors i és un dels principals motors d’activitat de la comarca de l’Alt Maestrat.

A més, la companyia, dedicada a la fabricació i comercialització de roba interior, concentra actualment un elevat percentatge de l’activitat econòmica i l’ocupació en aquesta zona en risc de despoblació, per la qual cosa és considerada estratègica per a l’economia valenciana.

Condicions especials

Com a conseqüència de l’aprovació del préstec, l’empresa està obligada, entre altres qüestions, a mantenir la seva activitat fins a la cancel·lació completa del préstec a Vilafranca del Cid, promovent i assegurant el manteniment de l’ocupació a la zona.

A més, haurà de sol·licitar a l’Institut Valencià de Finances (IVF) autorització per iniciar qualsevol expedient de regulació d’ocupació, externalització de part o de tota l’activitat fora de Vilafranca, així com per a l’obertura de nous centres de treball fora de la localitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: