El Consell aprova un conveni entre l’IVAM i el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía per a la itinerància de l’exposició “Eusebio Sempere”

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre l’Institut Valencià d’Art Modern i el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía per a la itinerància de l’exposició “Eusebio Sempere” a la nova subseu de l’IVAM al Centre d’Art Contemporani d’Alcoi (CADA).

L’exposició d’aquest artista valencià, nascut a Onil en 1923, ha estat organitzada pel Centre Reina Sofía i es farà a Madrid entre el 8 de maig i el 17 de setembre, i es podrà visitar al Centre d’Art Contemporani d’Alcoi entre el 9 d’octubre de 2018 i el 3 de febrer de 2019.

Per mitjà d’aquest conveni, l’IVAM es compromet a abonar al Centre Reina Sofía la quantitat estipulada per l’organització de l’exposició, a més de sufragar les despeses derivades de la presentació de l’exposició al Centre d’Art Contemporani d’Alcoi, com ara les despeses de transport, emmagatzematge i muntatge; contractació d’assegurances, atencions socials (comunicació, premsa, invitacions, etc.), i publicacions i catàlegs, entre d’altres.

Els materials impresos amb motiu de l’exposició hauran d’incloure el logotip del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía i fer referència a la col·laboració entre les parts. El catàleg de l’exposició, al seu torn, serà editat pel Centre d’Art Reina Sofía i l’IVAM es compromet a adquirir-ne 500 exemplars.

A més, l’IVAM es compromet a exhibir les obres presentades amb les garanties habituals i exigibles als circuits museístics internacionals i podrà acordar amb tercers el patrocini de l’exposició al CADA.

Els compromisos econòmics totals assumits per l’IVAM ascendeixen a 107.000 euros, corresponents a totes les despeses esmentades. Aquestes es produiran en 2018, excepte les relacionades amb el transport de devolució de les obres, que serà atés en 2019.

El conveni tindrà efectes des que s’inscriga en el Registre Electrònic Estat d’Òrgans i Instruments de Cooperació del sector públic estatal i estarà en vigor fins quatre mesos després de la clausura de l’exposició al Centre d’Art Contemporani d’Alcoi.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: