El Consell aprova un avantprojecte de llei per a impulsar el mecenatge a la Comunitat Valenciana en l’àmbit cultural, científic i esportiu no professional

Informació i Foto: http://www.gva.es

El Consell ha aprovat l’avantprojecte de Llei de la Generalitat de mecenatge cultural, científic i esportiu no professional.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha indicat que aquesta llei, “compromís del Seminari de Govern de Morella”, pretén “promoure i difondre la cultura del mecenatge en la societat valenciana”.

Es tracta, per tant, segons ha explicat la vicepresidenta durant la seua intervenció en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Consell, d’impulsar “tota contribució privada aportada de forma altruista per a la realització de projectes o activitats culturals, científiques o esportives no professionals que hagen sigut declarades o tinguen la consideració d’interès social”.

Referent a açò, Oltra ha remarcat que, a més de “defensar i protegir la creativitat artística i tècnica”, es vol “posar especial atenció en l’impuls al mecenatge científic, ja que, tant en l’Estat espanyol, com en la nostra comunitat, no hi ha una tradició com en els països anglosaxons, que, en temps de greu crisi econòmica, els ha permès mantenir la seua posició de lideratge científic”.

Per la seua banda, el conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, que ha intervingut al costat de la vicepresidenta per a explicar el contingut de la llei, ha indicat que aquest avantprojecte de llei substituirà a la Llei 9/2014, de la Generalitat, d’impuls a l’activitat i del mecenatge cultural a la Comunitat Valenciana “pel seu escàs impacte, en estar poc concretada i ser més una declaració d’intencions”.

Marzà ha destacat que amb l’avantprojecte de llei elaborat per l’actual Consell, amb la participació de tots els sectors implicats “perquè tinga el major impacte possible”, la Comunitat Valenciana “se situa al capdavant de les comunitats autònomes que afavoreixen el mecenatge, amb desgravaments del 25%”.

Així mateix, el conseller ha assenyalat que la nova llei de mecenatge ha sigut “un dels eixos d’aquest Govern per a incentivar la inversió i millorar els recursos a la cultura, recerca i esport no professional”.

Difusió dels valors democràtics

Pel que fa a la resta d’assumptes aprovats pel ple del Consell dels quals ha parlat la vicepresidenta durant la seua intervenció, el Govern valencià ha donat el vistiplau a un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Justícia, Administració Pública i Llibertats Públiques i la Fundació de Víctimes del Terrorisme per a la realització d’activitats de dignificació de les víctimes o destinades a l’educació i conscienciació social.

Concretament, a través d’aquest conveni, que té una dotació de 20.000 euros, es desenvoluparan accions de comunicació a través de la web i de la revista de la fundació “per a contribuir de manera decisiva a la promoció i divulgació de valors democràtics i la defensa dels drets humans, la pluralitat i la llibertat de la ciutadania”, ha explicat la portaveu del Consell

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: