El Consell aprova un acord amb la Universitat d’Alacant per fomentar la innovació tecnològica a l’urbanisme

El Consell ha aprovat un acord de cooperació entre la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i la Universitat d’Alacant (UA) per al foment de la innovació tecnològica a l’àmbit de l’urbanisme.

La Conselleria aportarà 30.000 euros per dur a terme les activitats que desenvoluparà la Universitat d’Alacant el 2022 en el marc d’aquest conveni.

L’objectiu d’aquest acord és aportar solucions concretes per a la modernització i la digitalització de l’urbanisme valencià, així com col·laborar en la difusió d’aquestes dues estratègies a través de seminaris, jornades o altres activitats.

En aquest sentit, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat disposa dels instruments adequats per gestionar digitalment una gran part de la informació lligada a l’urbanisme. Amb aquest nou conveni es posarà en valor i es donaran a conèixer les eines tecnològiques innovadores emprades en aquest àmbit.

Modernització

Pel que fa a la modernització, es planteja la introducció de paràmetres innovadors derivats de les Agendes Urbanes actuals que introdueixen una millora i actualització de la gestió de l’urbanisme a la Comunitat Valenciana.

Entre les actuacions que es desenvoluparan destaquen diverses propostes que afavoreixin l’aproximació actual a l’elaboració, el desenvolupament i la gestió de l’urbanisme valencià.

Així mateix, es proposen mesures i accions que incloguin dades objectives i indicadors rellevants a la presa de decisions vinculades a l’urbanisme. D’aquesta manera, es poden establir paràmetres que permetin estudiar l’evolució al llarg del temps i que facilitin l’adopció de mesures àgils i dinàmiques.

Estratègia de digitalització

Pel que fa a la digitalització de l’urbanisme valencià, s’aportaran solucions que permetin visualitzar les diferents afeccions al planejament urbanístic d’acord amb les necessitats definides per la Direcció General d’Urbanisme previstes a les diferents estratègies de digitalització

En aquest àmbit, es proposa el desenvolupament d’un exemple pilot de visualització i funcionament que sigui traslladable als diferents municipis de la Comunitat Valenciana.

Sestabliran els paràmetres i característiques específiques gràfiques i tècniques de la digitalització, per exemple, sòl no urbanitzable, característiques de la xarxa primària, o en aspectes concrets a determinar juntament amb la Conselleria.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: