El Consell aprova la declaració d’emergència de reparació de l’emissari submarí de Xàbia-L’Arenal

El Ple del Consell ha aprovat la declaració d’emergència per a la reparació de l’emissari submarí de Xàbia-L’Arenal, després de detectar una incidència en el seu traçat el passat mes d’abril, després de pluges torrencials que van provocar un desplaçament entre trams a la conducció submarina de les aigües depurades de Xàbia, un trencament que es repararà pel tràmit d’emergència i que en cap cas ha suposat risc ambiental o de salut.

Encara que l’emissari és de titularitat municipal, l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües (EPSAR) s’encarrega del seu control i manteniment, per la qual cosa va prendre la decisió de reparar-ho de manera immediata, a fi de restituir la continuïtat hidràulica de l’emissari submarí. integritat i funcionament correcte, assegurant la seva tornada a la normalitat en el menor termini possible.

L’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües, una vegada rebudes les ofertes econòmiques, va adjudicar les obres de reparació d’aquest emissari submarí per un import total de 173.905 euros, corresponents 153.384 euros a l’obra i 20.521 euros a la direcció. L’actuació consistirà en la connexió dels extrems que s’han desplaçat, així com el seu segellat, soterrament i fiançament al llit marí.

Les obres, d’afecció mínima a la platja de l’Arenal, han començat aquesta mateixa setmana i es té previst que, amb les condicions meteorològiques pertinents, abans del final de mes estigui finalitzada la connexió i continuant el soterrament i fiançament al llit marí.

Cal recordar que la totalitat de l’emissari de Xàbia és revisat i controlat semestralment gràcies al programa de vigilància estructural d’EPSAR, que realitza un informe detallat de tot el recorregut i l’estat; alhora que la qualitat de les aigües és supervisada de manera constant pel Pla de Control de Platges que duu a terme la Direcció General de l’Aigua.

Les aigües que són conduïdes per l’emissari submarí són les ja sanejades per l’Estació Depuradora de Xàbia, garantint-ne totalment la salubritat donant compliment al Reial Decret 1341/2007 sobre gestió de la qualitat de les aigües de bany i arribant a l’extrem que fins i tot podrien ser utilitzades per a reg agrícola i hortofructícola si així es requerira.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: