El Consell aprova la contractació d’emergència del subministrament de 1.000 rúteres per a les universitats públiques valencianes

El Ple del Consell ha aprovat la contractació d’emergència de l’subministrament de 1.000 rúteres amb connectivitat que seran posats a disposició de les universitats públiques valencianes, per tal de garantir que l’alumnat més desfavorits tinguin accés a l’educació a distància ia l’administració electrònica, durant el període en què persisteixi la suspensió de l’activitat educativa presencial a causa de l’COVID-19.

Mitjançant la compra d’aquest material per part de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, es pretén minimitzar la bretxa digital que afecta les famílies amb menys recursos i es dóna resposta a les universitats valencianes que, tot i disposar de l’material tecnològic imprescindible per al seguiment de les classes de manera telemàtica, no tenien sistemes de connectivitat domèstica, com són els rúteres tipus MiFi, per a possibilitar la connexió a internet des dels domicilis.

A més de poder seguir les classes, els dispositius també seran utilitzades per a la realització de tràmits de manera telemàtica amb els serveis propis de la universitat, evitant, així, la tramitació presencial a oficines en l’actual context de limitació de la mobilitat pública.

El contracte ha estat adjudicat a l’empresa Vodafone per un import total de 79.742 euros, IVA inclòs, per a l’adquisició de 1000 rúteres, juntament amb el seu corresponent connectivitat mitjançant targeta SIM exclusivament per a dades, durant un de període de tres mesos. En concret, han estat adquirits 1000 túteres MiFi 4G marca Huawei B311 i 1000 targetes SIM instal·lades amb un bo de dades per a tres mesos.

Distribució de 650 dispositius

Fins al moment, han estat posats a disposició de les universitats 650 rúteres, dels quals 300 són per a la Universitat de València; 50 per a la Universitat Politècnica de València; 100 per a la Universitat d’Alacant; 100 per a la Universitat Jaume I, i 100 més per la Universitat Miguel Hernández d’Elx, per tal que siguin aquestes institucions les que identifiquin i distribueixin el material entre l’alumnat que ho necessiti.

Els restants 350 dispositius seran posats a disposició de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, per tal de poder atendre necessitats que vagin sorgint.

Cal destacar que la contractació es realitza pel procediment d’emergència, atès que té com a objecte satisfer una necessitat derivada de les mesures establertes per fer front a la COVID-19, així com per garantir el dret a l’educació i l’accés a l’administració electrònica i respon per tant a raons d’interès general.

Així mateix, es limita a la contractació dels subministraments indispensables per satisfer la necessitat sobrevinguda; es tracta d’una actuació inajornable que s’ha de gestionar de manera immediata i es preveu que el subministrament es realitzi en un termini inferior a un mes des que s’ordene l’execució o es realitzi el contracte.

Aquesta actuació és susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea a través de el Programa Operatiu de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, en l’objectiu temàtic OT2. Millora de l’ús i qualitat de les tecnologies de la informació i de la comunicació i l’accés a les mateixes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: