El Consell aprova el decret per commemorar el 40è aniversari de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana

El Consell ha aprovat el decret per commemorar el 40è aniversari de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana que se celebrarà el 2022.

L’aprovació i l’entrada en vigor de l’Estatut va permetre l’accés dels valencians i valencianes a l’autonomia política tres anys i mig després de l’aprovació de la Constitució Espanyola de 1978.

Aquest decret té com a objectiu crear un Comitè d’Honor, un Comitè Organitzador i un Comitè Tècnic, així com la figura d’un Comissari o Comissària General, per a la commemoració del quarantè aniversari de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana.

Aquests òrgans tindran com a finalitat contribuir al disseny, planificació i execució dels esdeveniments de naturalesa diferent que integrin el programa d’actes commemoratius que es confeccioni per celebrar l’aniversari.

A més, el decret estableix que el Consell aprovarà una marca commemorativa que contribuïsca a visibilitzar i identificar fàcilment la imatge de l’efemèride en qualsevol tipus de format i suport.

El 2022 es commemoren els 40 anys de la norma institucional bàsica de tots els valencians i valencianes, la Llei orgànica 5/1982, d’1 de juliol, de l’Estatut d’autonomia de la Comunitat Valenciana.

El mes de setembre passat, el ple de les Corts va aprovar, al Debat de Política General, una proposta en què s’instava a l’elaboració, tramitació i publicació d’un decret per commemorar el quarantè aniversari de l’Estatut d’Autonomia.

El 40è aniversari de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana permetrà analitzar, amb perspectiva, la trajectòria seguida pel model valencià d’autogovern, per extreure’n conclusions que permetin afrontar amb més garanties un futur compartit.

El desplegament i l’execució d’aquest decret no tindrà cap incidència pressupostària a la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, que té les competències en matèria de foment de l’autogovern.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: