El Consell activa un suport extra de 48 milions d’euros per facilitar el lloguer d’habitatge a joves i per compensar les famílies amb hipoteques variables

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat l‟activació d‟un suport extra de 48 milions d‟euros per protegir el dret al‟habitatge mitjançant un increment de la dotació econòmica per al lloguer jove i la posada en marxa de noves mesures que compensaran a les famílies amb préstecs hipotecaris davant de la pujada dels tipus d’interès.

Així s’ha acordat a la reunió que ha mantingut el cap del Consell al Palau amb el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España.

Aquestes mesures persegueixen, en paraules del president de la Generalitat, “intensificar el gran objectiu del Consell de donar resposta a la inflació, ajudar les famílies valencianes i impulsar polítiques útils de primera necessitat”.

En aquest marc, es reforçarà el Bono Lloguer Jove mitjançant una aportació de la Generalitat de 30 milions extra de recursos propis, que se sumen als 22,8 que ja estaven previstos. Amb aquest reforç s’arribaran a 8.900 joves amb el suport de 250 euros al mes durant dos anys.

Juntament amb aquesta mesura, com ha explicat el president, s’impulsarà una altra ajuda familiar extraordinària davant de la pujada de l’Euribor. Aquest nou suport, destinat a persones de rendes mitjanes i baixes, compensarà la pujada dels tipus en hipoteques a tipus variable per a vivenda habitual.

Ajuts per a les hipoteques variables

Tal com ha explicat Ximo Puig, serà una ajuda directa i única per hipoteca. “La mesura s’adreça als que més esforç dediquen al pagament de la hipoteca, en concret, a aquells als quals se’ls ha revisat la hipoteca des de l’1 d’abril de 2022, els interessos dels quals han pujat més d’un 30 %”, ha precisat.

Per a aquests casos, s’arbitren dos supòsits: una ajuda de 600 euros destinada a famílies amb ingressos de fins a 25.200 euros i que dediquen almenys el 40 % del sou a la quota, i una ajuda de 300 euros adreçada a famílies amb ingressos de fins a 33.600 euros i que dediquen almenys el 50% a la hipoteca.

En tots dos casos, la sol·licitud de l?ajuda començarà al maig i es calcula que arribarà a unes 30.000 famílies, amb una inversió pública de 18 milions d?euros.

Aquesta mesura de suport serà compatible amb una iniciativa addicional prevista per a la campanya de la renda, com ara la deducció de fins a 100 euros per compensar la pujada d’interessos. Com ha recordat, aquesta deducció es destina a rendes individuals de fins a 30.000 euros i conjuntes de fins a 47.000 euros.

“Volem arribar a aquells que més ho necessiten, als joves que inicien el seu projecte de vida ia les famílies treballadores que mereixen un suport extraordinari”, ha assenyalat el president.

Per part seva, el vicepresident segon i conseller d’Habitatge, Héctor Illueca, ha destacat que el Consell demostra amb aquestes mesures, que formen part d’un paquet més ampli per pal·liar els efectes de la inflació, “està al costat de la gent humil” .

Així mateix, ha subratllat que l’ampliació de la dotació del Bo Lloguer Jove, que se suma a les aportacions del Govern central, permetrà donar resposta a la necessitat d’ajudar la població juvenil a accedir a un habitatge ia atendre el màxim nombre de beneficiaris i beneficiàries.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: