El concert “Et vull Benedetti” tanca els actes commemoratius de la UA pel Centenari del Naixement de Benedetti

La Universitat d’Alacant, a través del Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CEMAB), finalitza el programa d’actes commemoratius programats durant el 2020 amb motiu de l’Centenari de l’Naixement de l’escriptor Mario Benedetti, alguns dels quals van haver de suspendre per la pandèmia , com el Congrés Internacional dedicat a l’obra de l’uruguaià.

El fermall d’or amb el qual es tanca el programa serà el concert “Et vull Benedetti”, el proper dimecres 16 de desembre a les 19 hores al Paranimf universitari. L’actor Alberto San Juan i el músic Fernando Egozcue protagonitzen aquesta proposta amb un format de concert-recital, i arriben a l’escenari amb les entrades esgotades.

A l’endemà, el dijous 17 de desembre a les 20 hores, s’oferirà una segona funció de l’Concert a la Casa de la Cultura de Villena.

“T’estimo, Benedetti” (La pàtria i l’exili) és un recital homenatge a l’escriptor uruguaià amb l’exili com a eix principal. A través dels seus poemes i proses, i també els d’altres veus de la literatura llatinoamericana i espanyola, l’espectacle recorda a les persones que van haver d’exiliar de la seva terra, a banda i banda de l’oceà, per sobreviure a la misèria o la persecució política ; la pobresa que castigava Espanya sencera a finals de l’XIX, l’exili republicà a la fi dels 30, l’èxode dels perseguits per les dictadures llatinoamericanes en els 70 i 80, la fugida de l’espoli sofert a Sud-amèrica durant els 90, són algunes ocasions en les que milers d’ànimes germanes s’han vist obligades a creuar l’oceà en ambdues direccions. Benedetti, Cernuda, Juan Ramón Jiménez, Giaconda Belli, Galeano, Cristina Peri Rossi i Cortázar, entre d’altres, formen part d’aquest viatge de la mà de l’actor Alberto San Juan i el guitarrista i compositor Fernando Egozcue.

Alberto San Juan

Membre fundador de la companyia Animalario, el 1995, treballa en aquest grup fins a la seva dissolució en 2012. Membre fundador de la cooperativa Teatre de l’Barri el 2013, exerceix la direcció artística de el projecte fins 2018. Ha treballat com a actor en una vintena de pel·lícules i altres tantes obres de teatre. En el teatre, a més de treballar com a intèrpret, ha escrit i dirigit mitja dotzena de peces ( “Autoretrat d’un jove capitalista espanyol”, “El Rei”, “Massacre” o “Món obrer”, entre elles).

Fernando Egozcue

Compositor i guitarrista argentí afincat a Madrid des de 1992. Compon per a petites i grans formacions orquestrals, música per a teatre, cinema i dansa. Té 15 discos editats amb la seva música. Compositor, arranjador i guitarrista de el grup “Ensamble Nuevo Tango” entre 1998 i 2009. Treballa al costat de l’violinista Ara Malikian des de fa 20 anys: “500 Motivacions” (2000), Lluny (2007) i “Amb els ulls tancats” (2011) ; amb el cantaor José Mercé, la cantant Pasión Vega i el tenor José Manuel Zapata; amb el guitarrista flamenc José Luis Munt i Jorge Pardo. Compon per al musical anglès “Midnight Tango” produït per la cadena BBC. El compositor argentí Astor Piazzolla li va regalar la seva obra “500 Motivacions” que va estrenar a Buenos Aires, al costat de el grup Nous Aires, al Teatre Gral. Sant Martín de Buenos Aires. Col·laborador permanent de l’ballarí, coreògraf i director de l’Ballet Nacional d’Espanya, Antonio Najarro, amb qui realitza els espectacles “Tango Flamenc” (2002), “Jazzing Flamenco” (2008) i “Alento” (2015).

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: