El Col·legi de Metges i la Diputació de Valencia distingixen al doctor Salvador Sáez per la seua trajectòria com a metge rural

La Fundació de l’Il·lustre Col·legi de Metges de València (ICOMV) va entregar el seu VI Premi a la Millor Trajectòria Professional de Metge Rural al doctor Salvador Sáez Cifre, qui ha exercit com a metge en àrees rurals durant més de quatre dècades. La Diputació de València ha col·laborat un any més per a fer possible este reconeixement que posa en valor el treball dels metges que desenvolupen la seua labor en municipis amb població inferior a 10.000 habitants.

L’acte, celebrat en el Centre Cultural La Beneficència, va estar presidit per la presidenta de la Fundació del ICOMV, la doctora Mercedes Hurtado, la diputada provincial de l’àrea de Benestar Social i Qualitat Democràtica, Pilar Sarrión, i el secretari de la Fundació del ICOMV, el doctor Francisco Fornés.

La diputada Pilar Sarrión va ser l’encarregada d’obrir l’acte en la seua condició d’amfitriona. En el seu discurs va voler agrair el treball del personal sanitari durant la pandèmia de la Covid-19 i va ressaltar “la gran labor professional, però també humana, que fan els metges rurals”.

Per part seua, la doctora Mercedes Hurtado, presidenta de la Fundació del ICOMV, va recordar el gran valor que tenen els metges rurals, que suplixen amb la seua vocació i bon fer la falta de recursos que moltes vegades patixen els professionals sanitaris que treballen en localitats més allunyades dels nuclis urbans.

La presidenta va explicar que “este guardó és una manera de reivindicar la figura del metge rural, indispensable per al nostre sistema sanitari”. Així mateix, va posar l’accent en la relació que té el metge rural amb els seus pacients, “eixe és el major tresor que pot tindre un metge, el reconeixement i afecte dels pacients que moltes vegades es convertixen en amics i fins i tot família”, va afirmar la doctora Hurtado.

El premiat, Salvador Sáez Cifre, va agrair als seus familiars i amics el gran suport que ha rebut d’ells al llarg de la seua trajectòria professional. A més, va destacar la relació que com a metge té amb els pacients, en viure en una localitat xicoteta on tots es coneixen i eixa proximitat fa que es convertisquen en amics. El guardonat va voler tindre un detall amb Elena, la seua dona, i després d’acabar el discurs li va fer pujar a l’escenari per a entregar-li un ram de flors per haver sigut un pilar fonamental en la seua vida.

Per segon any consecutiu, l’esdeveniment va estar marcat pels protocols de prevenció de la Covid-19, amb un aforament més limitat. No obstant això, autoritats, familiars i amics del premiat i representants del ICOMV i la Fundació no van deixar passar l’oportunitat d’acompanyar al doctor Sáez en un dia tan especial, en el qual es reconeix la seua labor professional i la de tots els professionals sanitaris que, com ell, anteposen en el seu dia a dia la seua vocació i ganes d’ajudar i salvar vides.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: