El cicle ‘Radicantes’ a l’IVAM reflexiona sobre la creació artística a través de laboratoris virtuals

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) presenta el dissabte 7 de novembre a les 18 hores una acció performativa que posa fi al primer taller virtual impartit per l’artista Olga Diego dins del cicle ‘Radicantes’.

Aquest cicle, comissariat per Rocío Pérez, Tatiana Clavel i Mireia Ferrer Álvarez, és una proposta que pretén consolidar al museu un espai d’experimentació, pràctica i reflexió entorn del cos i al moviment. En el seu quart any d’existència, ‘Radicantes’ ofereix activitats allunyades del teatre i la ‘performance’ convencional per a establir un espai d’experimentació i investigació sobre l’acte creatiu.

La primera artista del cicle ha sigut l’alacantina Olga Diego que ha organitzat el laboratori virtual ‘Escafandra 1-RP’, quatre sessions de treball en línia en les quals ha mostrat les seues eines i procediments de creació als participants, i d’aquesta manera s’ha obert un espai de reflexió. Els participants han creat un escafandre com a part del projecte performatiu, una metàfora i una possibilitat de la trobada en els temps de pandèmia.

El següent laboratori virtual, que començarà el 24 de novembre, serà impartit per la ballarina i coreògrafa María Muñoz i està plantejat com un espai de reflexió entorn del cos com a element de creació artística en la dansa. Les sessions seran els dies 24, 26 de novembre i 1 i 3 de desembre amb una acció performativa el 13 de desembre.

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: