El Centre del Carme es converteix en un ‘finestral per a la ciutadania’

Finestral a la Ciutadania ‘és un projecte que pren com a espai de referència a l’Associació Cívica El Finestral, al districte de la Saïdia, composta pels barris de Marxalenes, Morvedre, Trinitat, Tormos i Sant Antoni, de la ciutat de València.

Aquesta associació és un projecte col·lectiu, sense ànim de lucre, d’un grup heterogeni de persones, amb històries vitals i orígens geogràfics diversos i tot tipus d’edats, que neix després de la 15M com la possibilitat d’acollir un canvi real i efectiu en la vida de les persones, obert a tota la ciutadania.

De la mà de l’artista valenciana Helena Estela Baeza, aquest projecte es trasllada durant unes setmanes a l’Centre del Carme, després de ser seleccionat en la convocatòria Altaveu d’inclusió i cohesió social. El projecte recull l’aportació performàtica de la creadora a la Biennal d’Art de Berlín de 2012.

El seu objectiu és generar teixit social, fomentar la solidaritat i la inclusió social, dinamitzar el barri, fomentar el pensament crític i autònom, integrar l’art d’una manera visible a tots els processos quotidians, participar, cohesionar i col·laborar amb altres col·lectius.

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, acompanyat per l’artista Helena Estela Baeza, i David Rouses, cofundador de Associació cívica ‘el Finestral’, ha presentat aquest matí el projecte .

Segons Pérez Pont “el programa Altaveu no només ens permet reconèixer el treball d’associacions cíviques com aquesta que creu en la cultura com a eina d’inclusió social, sinó que la seva experiència i el seu compromís es trasllada al Centre del Carme generant una nova connexió entre la ciutadania i les institucions públiques i permetent que en els propers mesos siguin moltes més persones les que es beneficiïn de la seva tasca “.

La sala Contraforts es converteix en lloc de treball de l’associació cívica El Finestral. A través de més de 20 propostes entre tallers d’art, teatre o música es mostrarà el projecte d’aquest col·lectiu que es dirigeix ​​especialment a nens en risc d’exclusió social o persones amb diversitat funcional a més d’altres accions obertes a tota la ciutadania.

Entre les propostes destaquen, a més dels tallers, tres activitats per a tots els públics. El proper 17 de desembre, a les 18.30 hores arribarà al Centre del Carme la proposta teatral ‘Marx al Soho’ de Gorki Teatre, dirigida per Marián Barés Martikorena amb la interpretació de Gerardo Suárez.

Es tracta d’una expressió dramàtica situada en una línia original de teatre polític, que resulta ser, paradoxalment, tan rigorosa en el pla de la realitat històrica i del pensament, com imaginativa, i fins llibertària, en el pla de l’expressió teatral.

Així, la tornada de Marx en persona al nostre món actual, es converteix en el vehicle d’una crítica a la presumpta mort del pensament “marxià”, al camp del neoliberalisme imperialista d’avui. Un monòleg graciós, espurnejant, en què el pensament de Karl Marx està molt viu i disponible per a una revolució futura.

El 27 de desembre, a les 19.30 hores tindrà lloc la proposta de Pilar Rochina ‘Maridatge soliloquis teatrals amb vi’. L’acció proposa el maridatge dels sentiments en un instant determinat d’un personatge, amb el vi idoni per a aquest estat d’ànim. S’oferirà un passeig per les obres de Shakespeare parant a “tastar” alguns dels seus millors soliloquis femenins.

La proposta musical arribarà el 14 de gener a les 19.00 hores amb ‘Un viatge musical amb el quartet de corda’. El Quartet de Corda València està constituït per un grup de professionals valencianes que compaginen la tasca docent amb la interpretació de música de cambra i la col·laboració amb diferents orquestres d’àmbit nacional. En aquesta ocasió interpretaran una sèrie de peces curtes que ens faran viatjar per les diferents èpoques musicals.

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: