El Centre del Carme acull el festival de música contemporània Ensembles /Nju:/

Informació i Foto:www.gva.es

El Centre del Carme Cultura Contemporània acull el huité festival de música Ensembles /Nju:/ de música contemporània, que se celebra del 24 de novembre al 3 de desembre. El festival, en què col·labora el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, compta amb el suport de l’INAEM/Ministeri de Cultura i de l’Institut Valencià de Cultura.

L’objectiu fonamental d’aquest festival, que s’ha celebrat en altres ciutats, és donar a conéixer al públic les obres, compositors, tendències i novetats de la composició musical espanyola dels nostres dies que, per qüestions culturals, econòmiques o socials, té escassa o nul·la cabuda en els circuits tradicionals de la música clàssica.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha lloat el treball del Grup Instrumental de València, la formació més antiga de l’Estat espanyol en aquesta disciplina artística i promotora d’aquest festival junt amb Plural Ensemble. “Són els artistes valencians els que estan impulsant, des de la nostra Comunitat, la música contemporània a Espanya promovent-ne el desenvolupament i donant suport als joves compositors, i en aquest sentit el Centre del Carme se suma a la iniciativa com a seu del festival.”

Dirigit per Joan Cerveró, director del Grup Instrumental de València, el festival oferirà deu concerts de sis formacions musicals espanyoles: Rioja Filarmonía (La Rioja), Taller Sonoro (Sevilla), Plural Ensemble (Madrid), OCAZEnigma (Saragossa), Ensemble Kuraia (Bilbao), a més del Grup Instrumental de València.

Joan Cerveró ha explicat que “el festival, que compleix huit edicions, es va crear amb l’objectiu de generar un circuit nacional de grups de la música contemporània”. El director del Grup Instrumental ha explicat que “és esperançador que centres d’art i d’investigació, com el Centre del Carme Cultura Contemporània, s’impliquen a donar veu i espai a la música actual en totes les seues formes i possibilitats i servisquen de complement a espais com, en aquesta edició, el Palau de la Música”.

El festival Ensembles se celebra els dies 24, 25 i 26 de novembre al Centre del Carme, i el 3 de desembre al Palau de la Música. El Grup Instrumental de València obrirà el festival divendres que ve en l’Aula Capitular del Centre de Cultura Contemporània amb dos concerts amb el títol ‘Alla ricerca disperata del sole’, en els quals presenta un programa adaptat a les noves tecnologies amb música electrònica, un programa rejovenit molt pròxim a la mescla de sons, amb la incorporació de la imatge i la videocreació.

Destaca, així mateix, la participació del grup Rioja Filarmonía, el dissabte 25 al Centre del Carme. La formació de La Rioja és un dels grups més joves amb una activitat molt constant. El seu programa titulat ‘Desde Cage’ està fonamentat en la música contemporània de l’avantguarda americana contemporània, com John Cage o David Lang, aquest últim un dels compositors d’avantguarda més nous.

Els madrilenys Plural Ensemble, un dels grups més representatius de la música contemporània a Espanya, mostraran el diumenge 26 un repàs pel panorama de la música espanyola actual i l’estrena absoluta de diverses peces.

La resta de formacions, Taller Sonoro (dissabte 25, Centre del Carme), OCAZEnigma (diumenge 26, Centre del Carme) i Ensemble Kuraia (diumenge 3 de desembre, Palau de la Música), interpretaran peces de joves compositors (aproximadament de trenta anys), sense deixar de costat els compositors del seu entorn, la qual cosa serveix per a mostrar la diversitat i la varietat musical dels diferents punts de l’Estat espanyol.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: