El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana renova les tres unitats mòbils per a campanyes de donació

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) està renovant les tres unitats mòbils, vehicles d’especials característiques que permeten transportar els professionals i el material necessari per desenvolupar tota l’activitat d’extracció de sang de les persones donants.

L’adquisició de les tres noves unitats mòbils s’ha fet a través de licitació pública per un import de 700.000 euros, segons ha explicat la directora del Centre, Cristina Arbona, al conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, durant la visita a les instal·lacions.

La demanda hospitalària per atendre els pacients requereix unes 170.000 unitats de sang anuals. El 18% d’aquestes unitats s’obtenen de donacions realitzades per persones voluntàries en aquest tipus de vehicles que es desplacen per tota la Comunitat Valenciana.

Amb la renovació de les tres unitats mòbils de què disposa el CTCV es garanteix el confort i la seguretat dels treballadors i de les persones donants. A més, els nous vehicles incorporen nous avenços tecnològics i són més respectuosos amb el medi ambient, i el seu disseny exterior funciona com a reclam a la població sobre la necessitat de les donacions de sang i, alhora, tributa un agraïment a les persones donants.

Una de les tres noves unitats es dedicarà fonamentalment a realitzar col·lectes de plasma, amb la finalitat d’assolir l’objectiu d’incrementar l’obtenció de plasma per transformar-lo en medicaments derivats d’aquest, d’acord amb el Pla Estratègic aprovat pel Ministeri de Sanitat.

Els requisits per donar-los són tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i gaudir de bon estat de salut. El CTCV fa més de 20 sortides diàries per acostar la donació a la ciutadania. Els punts exactes es poden consultar a la pàgina web ia les xarxes socials.

Millores als laboratoris

Durant la trobada, el titular de Sanitat també ha visitat les obres de modernització, reforma i millora de la suficiència energètica del Centre de Transfusió.

Aquestes actuacions han servit per optimitzar els espais que ocupen el Laboratori de Seguretat de la Donació, el Laboratori de Tècniques Especials, les zones administratives i els vestuaris del personal. En concret, s’han unificat petits espais dedicats a diferents tècniques en un de sol més ampli amb l’objectiu de millorar els fluxos de treball i la qualitat de les proves analítiques.

La inversió en les obres i l’equipament associat és de 1.690.000 euros, cofinançats per la Unió Europea.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: