El Centre de Seguretat TIC llança una campanya per conscienciar el teixit empresarial sobre la ciberseguretat industrial

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha llançat, a través del Centre de Seguretat de TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV), una campanya de conscienciació en ciberseguretat industrial adreçada a les empreses, independentment de la grandària o el sector.

Sota el lema ‘Enfortint la Ciberseguretat Industrial’, l’entitat especialitzada dependent de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), llançarà una sèrie de recomanacions sobre les mesures més importants a tenir en compte a les empreses en matèria de ciberseguretat.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha explicat que aquesta campanya neix arran de l’estudi realitzat per la Generalitat per valorar el nivell de maduresa de les organitzacions valencianes en matèria de ciberseguretat industrial que ha evidenciat les fortaleses i debilitats del sector ”.

El primer estudi sobre l’Estat de la Ciberseguretat Industrial de les Empreses de la Comunitat Valenciana, els resultats del qual es van presentar a la I Jornada de Ciberseguretat Industrial que va tenir lloc el passat 15 de febrer a la Ciutat de les Arts i les Ciències. estat possible gràcies a la col·laboració de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).

Segons Arcadi España, “aquestes empreses solen disposar de plans de continuïtat però no passa igual amb els plans de resposta a incidents de ciberseguretat, per la qual cosa davant de la seva voluntat d’implementar millores, des de la DGTIC estem plantejant tota mena d’accions que ajudin a garantir la seva protecció i capacitat de reacció davant de possibles ciberatacs”.

El responsable de les finances valencianes ha destacat que amb aquesta campanya “volem oferir eines concretes als empresaris perquè puguin estar preparats, independentment de la grandària o sector, ia l’avantguarda en ciberseguretat industrial, mitjançant la posada en marxa d’avaluacions i accions correctores i de millora, per si fos necessari”.

Labor de conscienciació

Les recomanacions s’articularan al voltant de quatre blocs relacionats amb la ciberseguretat: recomanacions per a l’organització de la seguretat; per prevenir esdeveniments de ciberseguretat; per a la gestió de personal i tercers; i per a la detecció i resposta davant de possibles atacs de seguretat.

Durant les properes dues setmanes, CSIRT-CV llançarà una sèrie de consells que podran seguir-se a través de les xarxes socials del centre a Facebook (www.facebook.com/CSIRTCV) i Twitter (twitter.com/CSIRTCV), així com al portal especialitzat en formació i conscienciació en ciberseguretat de la Generalitat, ConcienciaT (concienciat.gva).

El director general de TIC, José Manuel García Duarte, ha recordat que “el 2021 es van multiplicar els atacs i delictes dirigits a empreses, sent els ciberatacs per ‘ransomware’ gairebé el 50% del total i incrementant-se considerablement els de robatori de credencials -usuari i contrasenya-“.

García Duarte ha assegurat que “el que és fonamental és entendre que el factor humà és decisiu a l’hora d’impedir que els ciberdelinqüents tinguin èxit en el seu intent de robar dades o accedir a la informació de les empreses o organitzacions per a les quals treballem, per això intentem incidir que és summament important per a les empreses invertir temps i esforços en la formació dels seus treballadors en ciberseguretat”.

La campanya de CSIRT-CV forma part de la intensa activitat de formació i conscienciació en ciberseguretat que duu a terme la DGTIC a través del centre. CSIRT-CV, a més, ha realitzat diverses campanyes similars el 2022, entre les quals destaquen ‘Aprèn a protegir-te del phishing i del ransomware’; ‘Deu recomanacions de ciberseguretat per a les vacances’ i ‘Protegeix el teu mòbil de ciberatacs’.

L’objectiu del Centre de Seguretat TIC de la Comunitat és millorar la seguretat dels sistemes d’informació dins del seu àmbit, així com promoure una cultura de seguretat i bones pràctiques en l’ús de les noves tecnologies entre la ciutadania, les empreses i la Administració.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: