El Centre de Coordinació d’Emergències recomana a la població extremar la precaució davant de l’arribada de pluges i tempestes

El Centre de Coordinació d’Emergències ha difós un butlletí d’informació meteorològica en què informa dels riscos nivell groc per pluges i tempestes que durant els propers dies afectaran la Comunitat Valenciana.

En concret aquest avís estableix nivell groc per pluges i tempestes per a aquest dissabte a tota la província de Castelló ia l’interior i litoral nord de la província de València. Diumenge, les pluges romandran a l’interior de Castelló, a tot el sud de la província de València i al nord de la d’Alacant. Tot i que el nivell groc no activa la preemergència per no assolir llindars de risc important, les precipitacions sí que poden generar problemes en activitats o localitzacions vulnerables que obliguen a adoptar mesures preventives.

Centres logístics per a emergències

De fet, i amb vista a aquesta campanya de prevenció d’inundacions, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel i el director general d’Interior, Salvador Almenar, han visitat avui el Centre Logístic d’Emergències de Paterna per supervisar l’emmagatzematge de material preparat per a la temporada de pluges. Durant la visita la gerent de la SGISE, María Duart, els ha mostrat els components logístics preparats per als equips operatius durant els propers mesos, entre ells, EPIs per a meteorologia adversa, pantalons alts, vadeadors, jaquetes impermeables, bombes de buidatge, material per les autobombes i eines mecàniques i manuals.

El de Paterna és un de tres centres logístics d’emergències creats per la Generalitat, juntament amb els d’Alcoi, Paterna i Castelló. Es tracta d’infraestructures estratègiques que permeten reforçar la capacitat de resposta davant d’emergències i garantir la gestió dels subministraments necessaris per a la normal operativitat de totes les unitats al nou escenari multiemergències.

Municipis preparats

D’altra banda, el Centre de Coordinació d’Emergències va enviar el 27 d’agost passat el comunicat d’inici de la Campanya anual de Prevenció d’Inundacions 2022, en què es recorda els procediments d’actuació que han d’aplicar les administracions públiques amb responsabilitat en la matèria davant de possibles episodis de pluges com el previst per a aquest cap de setmana. Aquesta circular preveu que s’han de tenir plans d’actuació i resposta davant d’inundacions que apliquen a l’administració local, a les empreses que operen i subministren serveis bàsics i als organismes i serveis públics d’intervenció.

Consells a la població

Davant d’episodis de pluja, és fonamental mantenir-se informat, per això, està disponible l’App GVA 112 Avisos, mitjançant la qual les persones que la tinguin instal·lada poden personalitzar al telèfon mòbil les notificacions sobre alertes de les preemergències o emergències que s’activin de riscos d’inundacions, temporal marítim, pluges, tempestes, vents, etcètera. També es poden consultar els consells davant de tots els riscos meteorològics que es poden produir a la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: