El CeMaB i la Seu Ciutat d’Alacant dediquen una jornada al poeta Dante, quan fan 700 anys de la seva mort

La Universitat d’Alacant commemora el 700è aniversari de la mort del poeta Dante Aliguieri amb la jornada “Hauré tornat a veure de nou les radiants estrelles”, que tindrà lloc el proper dimarts 9 de novembre, organitzada pel Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB) i la Seu Ciutat d’Alacant.

La primera sessió (CeMaB. D’11 a 13:30 hores) estarà dedicada a “Mirades generals” i podrà seguir-se en directe a través de videostreaming al següent enllaç. A la tarda, la segona sessió titulada “Dante en tres creadors contemporanis” es traslladarà a la Seu Ciutat d’Alacant (de 18.30 a 20.45 hores) i analitzarà la presència de Dante en figures tan destacades com Borges, Ángel Crespo o Raúl Zurita. També es podrà seguir en directe a través de videostreaming al següent enllaç.

La jornada comptarà amb les intervencions de Vicente Cervera, catedràtic de Literatura Hispanoamericana a la Universitat de Múrcia; Teodosi Fernández, catedràtic de Literatura Hispanoamericana a la UAM; Manuel Gil Rovira, professor titular de la Universitat de Salamanca; Elisa Munizza, doctora en Filosofia i Lletres per la UA; Ángel Luis Prieto de Paula, catedràtic de Literatura Espanyola a la UA; María Soledad Villarrubia, professora del Dept. d’Innovació i Formació, Didàctiques de la UA; i José Carlos Rovira, catedràtic de Literatura Hispanoamericana a la UA i coordinador del seminari.

Programa:

Primera sessió: «Mirades generals» – CeMaB – 11.00 a 13.00 h. – Moderadora Beatriz Aracil

11.00 h: Inauguració a càrrec d’Amparo Navarro, rectora de la Universitat d’Alacant, Beatriz Aracil, directora del CEMAB i José Carlos Rovira, coordinador de la jornada.

12:00 h.: Conferència de Vicente Cervera (Universitat de Múrcia): “Beatrice creua l’Atlàntic: la selva i les estrelles”.

12:45 h.: Conferència de Marisol Villarrubia (Universitat d’Alacant): “La Commedia il·lustrada: del text a les imatges del més enllà”.

Segona sessió: «Dant en tres creadors contemporanis» – Seu Universitària Ciutat d’Alacant – De 18.30 a 20.45 h. – Moderador José Carlos Rovira

18.30 h: Conferència d’Elisa Munizza (Universitat d’Alacant): “La selva fosca i les estrelles: Raúl Zurita i Dante Alighieri”.

19:15 h.: Conferència d’Àngel Luis Prieto de Paula (Universitat d’Alacant): “Dante al taller d’Àngel Crespo”.

20:00 h.: Conferència de Teodosi Fernández (Universitat Autònoma de Madrid): “La Divina Comèdia a l’obra de Jorge Luis Borges”.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: