El catedràtic de l’UJI Andreu Casero-Ripollés és elegit nou president de la Societat Espanyola de Periodística

El catedràtic de Periodisme de la Universitat Jaume I de Castelló, Andreu Casero-Ripollés, ha estat elegit nou president de la Societat Espanyola de Periodística (SEP). El seu nomenament, per al període 2022-2026, s’ha produït per unanimitat en el marc del 28è Congrés Internacional d’aquesta societat científica dedicat a la desinformació i els desordres informatius.

La SEP és la principal associació científica destinada a la recerca i l’estudi del periodisme a Espanya. Fundada en 1989, compta amb gairebé dos-cents socis i sòcies que procedeixen de la pràctica totalitat de les universitats espanyoles amb estudis en periodisme. Així mateix, aquesta societat científica està vinculada institucionalment a la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE).

Durant el seu mandat, Casero-Ripollés pretén, al capdavant de la SEP, contribuir a l’avanç científic de la recerca i la transferència en el camp del periodisme, promocionant la generació i l’intercanvi de coneixement sobre aquest àmbit. Així mateix, pretén participar en el debat públic sobre el present i el futur del paper del periodisme en la nostra societat i la nostra democràcia, d’una banda, i oferir reflexions sobre la millora constant de la qualitat de l’ensenyament d’aquesta disciplina, de l’altra. Finalment, entre les seues principals línies d’actuació destaca la captació de joves investigadors com a socis de la SEP i fomentar la seua internacionalització.

La Junta de Govern, presidida per Andreu Casero-Ripollés, està integrada per Berta García Orosa (Universitat de Santiago de Compostel·la) com a vicepresidenta, Concha Pérez Curiel (Universitat de Sevilla) com a secretària, María José Pérez Serrano (Universitat Complutense) com a tresorera i Ainara Larrondo (Universitat del País Basc), Luis Miguel Pedrero (Universitat Nebrija) i Lorena Cano (Universitat de València) com a vocals.

 

 

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: