El Castell Vell revela les troballes de les últimes excavacions arqueològiques en una jornada de portes obertes

El Castell Vell acollirà una jornada de portes obertes per mostrar les excavacions arqueològiques que s’estan realitzant a les muralles del poblat. La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, i l’equip del MUCC han organitzat aquestes jornades per al dissabte 25 de juliol.

L’objectiu d’aquesta visita és desvetllar les darreres troballes realitzades durant les excavacions que s’estan portant a terme a la muralla que envolta el complex del Castell Vell i que establiran les bases per a futures intervencions arqueològiques.

Aquesta és una oportunitat única per conèixer de primera mà i amb els testimonis d’experts el resultat d’unes excavacions que ens ajudaran a conèixer un poc millor la història i els orígens de la ciutat”, ha explicat l’edil de Cultura. Ruiz ha destacat “l’estima que la ciutadania de Castelló té a aquest punt tan emblemàtic de la nostra ciutat” i ha convidat a “aprofitar per redescobrir-lo d’aquesta manera tan singular”.

Les excavacions, iniciades el passat 16 de juny, tenen com a objectiu documentar el traçat del tercer recinte de la muralla del Castell Vell per tal d’identificar les escasses restes d’estructures en la zona d’entrada al Castell Vell des del pla i antic camí andalusí. A més, el projecte també busca identificar una possible torre albarrana, ubicada en la part més alta del turonet de pedra que dona la benvinguda al camí d’accés a l’ermita de la Magdalena.

Reserva prèvia obligatòria

La jornada de portes obertes oferirà tres oportunitats per a descobrir les noves dades conegudes sobre el Castell Vell. Seran a les 10.00, les 11.00 i les 12.00 hores, comptaran amb un servei de guia especialitzada i tindran un aforament màxim de 20 persones per visita.

Per poder accedir a l’activitat, caldrà realitzar una reserva prèvia a través del correu electrònic info@mucc.es o mitjançant el telèfon 964 735 217, en horari de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00 hores. El punt de trobada serà el Centre d’Interpretació del Castell Vell. A més, es recomana acudir a la visita amb calçat còmode, protecció solar i aigua, així com utilitzar obligatòria de mascareta i mantenir la distància de seguretat durant tot el recorregut.

Informació i Foto: Ajutnament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: