El bon ritme de venda d’entrades al Festival de Teatre Clàssic avala l’aposta de la Diputació per dur-lo a l’elit de les arts

El bon ritme en la venda d’entrades del XXII Festival de Teatre Clàssic Castell de Peníscola avala l’aposta de la Diputació de Castelló per consolidar-lo en l’elit de les arts escèniques. I és que a tres setmanes encara de l’inici de l’esdeveniment, que tindrà lloc del 5 al 27 de juliol, ja només queden disponibles un terç de les entrades per gaudir de l’experiència única que ofereix aquesta convocatòria.

Un renovat Castell de Peníscola gràcies al Pla Director executat per la Diputació de Castelló serà el millor preu patrimonial per a un exclusiu cicle teatral que segueix l’estela d’altres referents a Espanya i que s’ha posicionat com el màxim precursor del turisme cultural i de l’oferta complementària de qualitat al turisme de la província en la temporada estival.

El vicepresident i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha posat en valor «l’esforç que des del Govern Provincial hem fet per consolidar en aquesta cita amb la cultura un festival de primeríssima qualitat que compta amb el millor escenari de la mediterrània. Tenim la immensa fortuna de tenir l’enclavament del castell de Peníscola fent-nos privilegiats perquè en el qualitatiu podem oferir sens dubte, el millor escenari del mediterrani. És el que ens ha permès apostar per convertir aquest festival en un referent no només al nostre entorn sinó a tot Espanya i en l’àmbit internacional «.

I és que cal tenir en compte que precisament un dels eixos fonamentals del Pla Director del Castell de Peníscola en el qual la Diputació inverteix 4,5 milions d’euros és precisament augmentar l’aposta pel Festival de Teatre Clàssic com patrimoni cultural i eina de promoció turística per a la província.

Qualitat, prestigi i innovació en la programació

Una de les claus de l’èxit del Festival de Teatre Clàssic de Peníscola ha estat la perfecta conjunció de la qualitat, prestigi i innovació en la seva programació. Així, el divendres, 5 de juliol començarà el festival amb l’espectacle ‘Paraules per un tub’ que discorrerà pels carrers del casc antic amb començament a les 20:30 hores a la plaça del Far. Estarà dirigit per Rodrigo Portes, amb la Companyia Generació Teatre.

El dissabte 6 de juliol ia comença l’horari habitual de les 22:30 hores que es mantindrà en totes les obres així com la seva ubicació al Pati d’Armes del Castell. Tindrà lloc ‘El malalt imaginari’, de Molière dirigida per Eva del Palau amb la Companyia Morboria Teatre.

El dijous 11 de juliol el festival tornarà als carrers del nucli antic de Peníscola amb ‘El carro de les meravelles’, dirigida per Pedro Monroy amb la Companyia Escala de Tijera.

Dissabte dia 13, a les 22: 30hores al Pati d’Armes del Castell tindrà lloc ‘Entre babaus camina el joc’, de Rojas Zorrilla, amb la direcció d’Eduardo Vasco i les companyies novembre Teatre i Companyia Nacional de Teatre Clàssic i amb vestuari de Lorenzo Caprile. A la mateixa hora i al mateix lloc, el dimarts 16 de juliol tindrà lloc ‘Querella de Lope i les dones’ dirigit per Ernesto Arias i amb la Companyia Calema Produccions. El dijous 18 serà l’oportunitat de gaudir de ‘Desenganys Amorosos’, amb la direcció d’Ainhoa ​​Amestoy amb la Companyia Estival Produccions.

Ja a la recta final del festival, el dissabte 20 de juliol tindrà lloc l’obra ‘Un marit ideal’, d’Oscar Wilde dirigida per Juan Carlos Pérez de la Font amb la Companyia Secuencia3. Dimarts 23 l’obra ‘Ildebrando Biribó, l’últim Cyrano’ amb la direcció d’Iñaki Ricarte i la Companyia Gat Negre.

Finalment, el dissabte 27 de juliol el fermall d’or al festival el posarà una nova actuació als carrers del nucli antic de Peníscola, ‘El pelegrí i el papa’, dirigida per Jesús Pescador amb la Companyia Teatre dels Navegants ‘a les 20:00 hores, i ja a les 22:30 hores al Pati d’Armes del Castell, ‘la vídua valenciana «, de Lope de Vega, dirigida per Borja Rodríguez amb la Companyia MIC Produccions.

Cal recordar que les entrades ja estan a la venda tant a les taquilles del castell com online a la pàgina web https://castillodepeniscola.dipcas.es/

Descobrir Castelló a través d’una oferta complementària de qualitat

Aquesta ambiciosa proposta es correspon amb l’esforç que està fent la Diputació de Castelló per generar activitats mitjançant la cultura, la literatura, la música i l’esport, una oferta complementària de qualitat que dinamitzi amb noves oportunitats la província alhora que generi prescriptors turístics dels nostres municipis.

«Ho fem per exemple amb un Festival de Teatre Clàssic de Peníscola de primer nivell, ho fem en literatura amb els guardons Lletres de la Mediterrània, en esports amb els 400 esdeveniments de Castelló Escenari Esportiu o amb la música amb Castelló Terra de Festivals. Constituïm en aquests esdeveniments autèntics elements troncals de promoció de la nostra província en tot el món «.

Informació i Foot: Diputació de Castelló

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: