El Banc de Llet Materna de la Comunitat Valenciana ha distribuït 993 litres de llet el 2020

El dia19 de maig se celebra el Dia Mundial de la Donació de Llet Materna. En aquesta data, el Banc de Llet Materna de la Comunitat Valenciana (BLMCV) vol agrair a totes les mares que han donat la seva llet per a benefici de nadons.

Aquest any, la Xarxa Brasilera de Bancs de Llet Humana, que va ser la principal promotora que s’instaurés aquest dia com a Dia Mundial de la Donació de llet materna ha triat, amb la participació de molts bancs a nivell mundial, l’eslògan “Donació de llet humana: la pandèmia va portar canvis, la teva donació porta esperança “. Malgrat el repte que ha suposat la pandèmia, el nombre de mares col·laboradores no ha disminuït.

Actualment hi ha aproximadament més de 200 bancs de llet materna a Europa i 16 a Espanya, formant part de l’Associació Espanyola de Bancs de Llet Humana (www.aeblh.org).

El Banc de Llet Materna de el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV), va registrar el passat any 2020 un total de 318 mares donants (151 de València, 73 d’Alacant i 26 de Castelló), de les quals 250 han estat de nova incorporació.

El gest altruista d’aquestes mares ha permès fins a la data distribuir des del CTCV un total de 993 litres de llet materna a les unitats neonatals dels hospitals com l’Hospital Universitari La Fe, l’Hospital Clínic, l’Hospital General d’Alacant, l’Hospital de Elx, l’Hospital General de Castelló i l’Hospital de Sant Joan.

Gràcies a aquestes donacions 450 nadons prematurs o malalts de la Comunitat Valenciana s’han alimentat durant la seva estada hospitalària amb llet materna recollida i conservada en condicions òptimes.

El Banc de Llet adscrit a l’CTCV s’encarrega de rebre, avaluar, processar i distribuir llet materna que ha estat donada de forma altruista per al benefici dels nounats hospitalitzats que la necessitin.

És el centre l’encarregat de recollir la llet materna, avaluar-la, convertir-la en apta per a la ingesta dels nadons, emmagatzemar-la i distribuir-la a qualsevol hospital de la Comunitat on un nadó la necessiti.

Qualsevol mare sana amb la lactància ben instaurada i hàbits de vida saludable que estigui disposada a extreure llet per a la donació pot donar. En el procés de selecció, que es realitza en els Hospitals La Fe (Tel .: 961.24.56.80, correu electrònic: bancoleche_dslafe@gva.es), General de Castelló (638.287.874 e-mail: bancoleche_hgucs@gva.es) i General d’Alacant (Tel .: 965.91.34.32; e-mail: cen_neonatos@gva.es) es fa una entrevista clínica i una extracció per a anàlisi microbiològic, i es proporcionen instruccions i material per a l’extracció i conservació de la llet.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: