El 24% de menors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca rebrà Pfizer i el 76% restant decideix completar la pauta amb la mateixa vacuna

El 24% de les persones menors de 60 anys que van rebre la primera dosi de la vacuna d’AstraZeneca completarà la seva pauta d’immunització amb Pfizer, en sintonia amb les recomanacions fetes per la Comissió de Salut Pública i el Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut. El 76% restant rebrà AstraZeneca, tal com han sol·licitat a l’enllaç facilitat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a l’SMS de contacte.

La citació s’està realitzant a través de SMS i en ella s’ofereix una segona dosi amb Pfizer. De moment, han rebut el missatge 40.710 persones, i en els pròxims dies s’estendrà als que hagin de rebre la segona dosi en funció quan van rebre la primera.

En el cas de les persones que rebutgen Pfizer, el procés necessàriament es dilata perquè els equips de citació han de eliminar-les de la llista originari de pacients pendents de vacunar i introduir-les en un altre que es va confeccionant amb els que opten per completar la seva pauta d’immunització amb AstraZeneca . En aquest últim cas, tal com va acordar el Ministeri de Sanitat, la persona haurà de signar un consentiment informat per rebre la segona dosi amb AstraZeneca.

Per contra, el grup dels que accedeixen a rebre la segona dosi de Pfizer no necessita signar cap consentiment informat, perquè es tracta de la vacuna recomanada en l’estratègia de vacunació de el Sistema Nacional de Salut.

El procediment està alineat amb l’acord assolit per la Comissió de Salut Pública que va decidir administrar Pfizer com a segona dosi, considerant que actualment es recomana AstraZeneca en persones amb 60 i més anys d’edat (a causa dels efectes adversos, greus però infreqüents, que es s’incrementen a l’disminuir l’edat) i les dades recents sobre la seguretat i resposta immune observada amb aquesta pauta, així com amb la decisió adoptada pel Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut que, després de consulta amb el Comitè de Bioètica, va acordar que els que rebutgin la segona dosi amb Pfizer i, per tal de garantir la pauta completa, podran ser vacunats amb AstraZeneca.

Perquè tot el procés es realitzi de forma de forma satisfactòria, s’han de tenir actualitzades les dades de contacte a la targeta SIP

Informació i Foto: Geenralitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: