Educació invertirà 12,5 milions d’euros al barri de Benicalap de València per a construir una nova escola i rehabilitar el CEIP Salvador Tuset

El director general d’Infraestructures Educatives de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Víctor Garcia, juntament amb la regidora de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València, Luisa Notario, s’ha reunit amb la comunitat educativa del CEIP Salvador Tuset del barri de Benicalap de València.

El director general d’Infraestructures de la Conselleria ha avançat que el departament del conseller prepara una inversió de 12,5 milions d’euros al barri per tal de tirar endavant la rehabilitació integral del CEIP Salvador Tuset i construir una nova escola en el barri.

Aquestes dues noves actuacions es duran a terme mitjançant el pla Edificant i segons Víctor García permetran que “l’escola pública Salvador Tuset faça un salt cap al futur, perquè la transformarem en el centre modern i sostenible que es mereix el seu alumnat. A més, hem projectat la construcció d’una altra escola al barri, al carrer Jurista Carlos Climent, que disposarà de dues línies educatives i que ampliarà l’oferta escolar en la zona en unes infraestructures també òptimes i de nova construcció”.

Per la seua part, la regidora de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València, Luisa Notario, ha explicat que “en un principi estava prevista la reforma i ampliació a dos línies del CEIP Salvador Tuset, però davant la necessitat per complir amb les directrius de Conselleria perquè els nous centres que es construïsquen incorporen les aules de 2 anys i la petició de l’associació de veïns i veïnes de Benicalap de construir un centre nou en la part més nova del barri, hem valorat, conjuntament amb la Conselleria d’Educació, fer una nova proposta molt més adequada a la capacitat del col·legi actual i atenent alhora les reivindicacions veïnals”.

“Hem volgut planificar molt bé la proposta que hui posem damunt la taula, amb molt de diàleg amb la comunitat educativa i l’associació veïnal del barri i amb un gran treball tècnic darrere per poder cobrir les necessitats d’una zona de la ciutat amb molta població. En aquest Ajuntament reconeixem el valor de l’edifici històric i sabem de la importància que aquest centre educatiu té en Benicalap. Per ell han passat ja diverses generacions, sent un referent en la formació i la dinamització social del barri”, apunta Notario.

El CEIP Salvador Tuset, amb la inversió de més de 5,5 milions d’euros que està ultimant la Conselleria, disposarà de sistemes energètics i de climatització d’alta eficiència energètica. Aquesta escola d’una línia es renovarà tota i tindrà una aula gratuïta d’Infantil de 2 anys, tres d’Infantil 3-5 anys, 6 de Primària, gimnàs i un menjador equipat amb cuina pròpia, amb capacitat per a atendre 200 comensals en dos torns.

En la construcció de la nova escola del carrer Jurista Carlos Climent la Conselleria invertirà 7 milions d’euros per a fer realitat un centre educatiu dotat amb dues aules gratuïtes d’Infantil 2 anys, sis d’Infantil 3-5 anys, 12 de Primària, gimnàs i un menjador per a 400 comensals en dos torns dotat amb cuina pròpia.

La parcel·la d’11.384 m², cedida per l’Ajuntament de València, supera llargament tots els requeriments de superfície per a atendre totes les necessitats educatives d’aquesta nova escola que tindrà una capacitat per a 450 alumnes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: