Economia convoca uns premis per distingir pimes amb bones pràctiques amb col·lectius que sovint pateixen discriminació o tenen difícil inclusió en l’àmbit laboral

El director general d’Economia Sostenible, José Vicente Soler, ha destacat que volem premiar i distingir aquelles pimes que aposten en la seva estratègia de comunicació, producte i gestió de personal per bones pràctiques a favor amb col·lectius que sovint pateixen discriminació o tenen difícil inclusió a l’àmbit laboral”.

Soler ha presentat la primera edició dels ‘Premis Diverses i Responsables’, amb els quals es vol distingir les bones pràctiques en la gestió de la diversitat i la responsabilitat social a les pimes de la Comunitat Valenciana, que al seu torn aposten per la sostenibilitat social.

També han participat a la presentació del director general d’Igualtat a la Diversitat, José de Lamo, i la directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental, Elena Albert.

De Lamo ha destacat la importància de “sumar les empreses, en aquest cas a les petites i mitjanes, en la tasca d’avançar cap a una societat inclusiva, que té com a principi fonamental la igualtat de tracte i la no-discriminació”.

En aquest sentit, ha explicat que les persones LGTBI, gitanes, migrants, refugiades i amb diversitat funcional tenen, en moltes ocasions, “dificultats tant a l’hora d’aconseguir una feina com a ser visibles un cop ja aconseguit, cosa que pot tenir conseqüències a l’accés a drets reconeguts”.

Per part seva, la directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental ha assegurat que en premiar actuacions vinculades a la inclusió en l’àmbit laboral i empresarial d’aquests col·lectius “contribuïm a difondre aquestes bones pràctiques i posar-les en valor, perquè cada dia siguin més les empreses que les fan”.

Alhora, des de l’àmbit de la societat civil han participat a l’acte representants de l’Estratègia de Salut Mental de la Comunitat Valenciana, del Consell Valencià LGTBI, del Consell Valencià del Poble Gitano, de la Comissió Mixta de l’Estratègia Valenciana de Migracions i de l’Observatori Valencià per la Igualtat de Tracte, la No Discriminació i la Prevenció dels Delictes d’Odi.

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de la Direcció General d’Economia Sostenible, convoca la 1a Edició dels ‘Premis Vàries i Responsables’ amb l’objectiu d’implementar les metes establertes a les estratègies impulsades des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en relació amb la igualtat de tracte, no discriminació i prevenció de delictes d’odi de col·lectius com les persones LGTBI, migrants i refugiades, d’ètnia gitana, i persones amb discapacitat o diversitat funcional.

Un altre dels objectius és distingir les bones pràctiques realitzades al territori de la Comunitat Valenciana per les petites i mitjanes empreses que tinguin relació amb la gestió de la diversitat i la responsabilitat social, així com premiar iniciatives que contribueixin a millorar el model social dins del món corporatiu, fomentant el manteniment i el continu desenvolupament de pràctiques ètiques i respectuoses amb els valors socials.

Requisits de les pimes per participar

Els premis van dirigits a pimes amb domicili social i àmbit dactuació a la Comunitat Valenciana, que hagin realitzat durant els anys 2021 i 2022 bones pràctiques susceptibles de ser premiades.

En total es convoquen 8 premis, ja que hi ha dues categories: la de ‘Bona pràctica de comunicació, producte o servei’ i la de ‘Bona pràctica de gestió de personal’, cadascuna de les quals inclou 4 modalitats relatives a persones LGTBI, migrants i refugiades, de ètnia gitana i amb discapacitat o diversitat funcional.

Es lliurarà un premi per categoria i modalitat que consistirà en una quantia entre 4.375 i 6.000 euros i un distintiu en format físic i en versió digital

A més, les pimes titulars del premi podran fer constar als seus documents comercials la menció ‘Premi Diverses i Responsables Categoria/Modalitat de Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball’, amb la reproducció de la figura que el simbolitza.

També es podran concedir mencions especials, sense dotació econòmica, si la qualitat de les iniciatives presentades i no premiades s’ho mereixessin, a consideració del jurat.

Lloc i termini de presentació de la sol·licitud

El termini de presentació de sol·licituds serà des del dia 24 de desembre del 2022 fins al dia 23 de febrer del 2023, ambdós inclosos, de forma telemàtica, a través de web.

Cada pime pot presentar com a màxim dues sol·licituds, cadascuna relativa a una modalitat concreta dins duna de les categories daquests premis.

Composició del jurat dels premis

a) Tres persones representants de la Generalitat a proposta de les persones titulars de la Direcció General d’Economia Sostenible, de la Direcció General d’Igualtat a la Diversitat i de la Direcció General de Diversitat Funcional i Salut Mental, respectivament.

b) Quatre representants dels agents econòmics i socials: dos a proposta de les organitzacions sindicals més representatives a la Comunitat Valenciana i dos més a proposta de les organitzacions empresarials més representatives a la Comunitat Valenciana

c) Cinc persones representants dels col·lectius de la diversitat, una a proposta de cadascun dels òrgans de participació social: Consell Valencià LGTBI; Consell Valencià del Poble Gitano; Observatori Valencià d’Igualtat de Tracte, No Discriminació i Prevenció dels Delictes d’Odi; Comissió Mixta de seguiment de l’Estratègia valenciana de migracions o l’òrgan col·legiat que la substitueixi; i una proposta del Comitè d’Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI-CV).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: